20 °C Budapest

Nyugdíjasokat fenyítettek be a borsodi uzsorások

Pénzcentrum
2013. április 26. 17:30

Újabb uzsorásokat lepleztek le ózdi zsaruk. A bűnözők a pénzek beszedését a családi pótlék, a szociális segélyek és a nyugdíjak érkezésének idejére időzítették.

Súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás azon négy személy ellen, akiket elfogásukat követően gyanúsítottként hallgattak ki az ózdi rendőrök, majd őket bűnügyi őrizetbe vették.

Az 51 éves L. Ferencné, a 26 éves L. Tímea, illetve a 31 éves L. Zsolt és a 33 éves L. Roland elfogásukat megelőzően, huzamosabb időn keresztül különböző kisebb-nagyobb pénzösszegeket adtak kölcsön lakókörnyezetükben élő személyeknek.

Amikor a kölcsön visszafizetésének ideje elérkezett, az "alkalmi bankosok" kamatos kamattal növelt összegeket követeltek adósaiktól. A méltánytalanul magas kamat és az alapösszeg visszafizetésének biztosítása érdekében, vagy ha a sértettek nem tudták időben rendezni tartozásaikat, veréssel megfenyegették őket. A gyanúsítottak cselekményükkel az egyébként is rossz anyagi helyzetben lévő adósokat további súlyos nélkülözésnek tették ki. A pénzek beszedését a családi pótlék, a szociális segélyek és a nyugdíjak érkezésének idejére időzítették oly módon, hogy a sértetteket megfenyegették.

A rendőrség előterjesztése alapján a bíróság egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte őket - tájékoztat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 28. 11:55
A holland újságírók szövetsége (NVJ) több jogvédő szervezettel és internetszolgáltatóval együtt pert...
Holdblog  |  2022. május 28. 07:01
Ilyen is régen volt. 2006-ban. A Merrill híres alapkezelői felmérése szerint most jött el az az idős...
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?