24 °C Budapest

Áldozata gyerekeit sajnálta meg az uzsorás, így lett 100 százalékos kamat

MTI
2013. április 22. 18:36

A vádirat szerint havi 100 százalékos kamatra adott kölcsönt rászorulóknak az a maroslelei férfi, akinek pere hétfőn kezdődött el a Szegedi Járásbíróságon.

Az ügyészség jogosulatlan pénzügyi tevékenységgel, folytatólagosan elkövetett uzsora-bűncselekménnyel, önbíráskodással, egyedi azonosítójel meghamisításával vádolja a korábban már többször büntetett, börtönviselt, 36 esztendős férfit.

A férfi a vádirat szerint a Csongrád megyei faluban, illetve Makón és Hódmezővásárhelyen élő magánszemélyeknek adott kölcsönöket. A hitelek összege általában 10-20 ezer forint volt, a következő hónapban az adósoknak a pénz dupláját kellett visszafizetnie. Amennyiben a három-négy gyermeküket egyedül nevelő asszonyok vagy egy rokkantnyugdíjas adós bajba került a visszafizetéssel, a férfi elkérte tőlük a bankkártyájukat a kóddal és fölvette a számlájukra érkező járandóságukat, illetve meghatalmazást íratva a postán érkező segélyüket.


Az egyik sértett 210 ezer forinttal tartozott a vádlottnak, a férfi részletekben a hitel több mint dupláját fizette vissza. A vádlott azonban úgy gondolta, a férfi még tartozik neki több mint százezer forinttal, ezért 2011 nyarán két ismerősével bántalmazták a sértettet.

A vádlott ellen eljárás indult, az otthonában tartott házkutatáson pedig a rendőrök találtak egy Ausztriában ellopott sportmotort, amelyre egy másik magyar jármű rendszámát szerelték.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A tárgyaláson a vádlott részben elismerte bűnösségét, de azt állította, a sértettek ajánlották föl, hogy kisebb kölcsönök fejében egy hónap elteltével az összeg másfélszeresét fizetik vissza. Úgy fogalmazott, a gyerekek miatt megsajnálta a sértetteket, azért adott kölcsön.

A per a sértettek és tanúk meghallgatásával folytatódik.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 13. 10:39
A kormánypárti Metropol egy 2023 augusztusi cikkében több valótlanságot állított a főváros gazdálkod...
Holdblog  |  2024. április 13. 06:40
Az európai áramtermelés közel fele származott tavaly megújuló forrásból. Ez az arány az évtized végé...
Bankmonitor  |  2024. április 12. 17:00
A napokban bejelentették az új lakásfelújítási támogatási programot, számos fontos részlet látott na...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 12. 16:01
Megnéztem azokat a cégeket az áprilisi Top10-ből, amiket még nem elemeztem, hála a roic.ai-s adatokn...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 13. szombat
Ida
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm