10 °C Budapest

Áldozata gyerekeit sajnálta meg az uzsorás, így lett 100 százalékos kamat

MTI
2013. április 22. 18:36

A vádirat szerint havi 100 százalékos kamatra adott kölcsönt rászorulóknak az a maroslelei férfi, akinek pere hétfőn kezdődött el a Szegedi Járásbíróságon.

Az ügyészség jogosulatlan pénzügyi tevékenységgel, folytatólagosan elkövetett uzsora-bűncselekménnyel, önbíráskodással, egyedi azonosítójel meghamisításával vádolja a korábban már többször büntetett, börtönviselt, 36 esztendős férfit.

A férfi a vádirat szerint a Csongrád megyei faluban, illetve Makón és Hódmezővásárhelyen élő magánszemélyeknek adott kölcsönöket. A hitelek összege általában 10-20 ezer forint volt, a következő hónapban az adósoknak a pénz dupláját kellett visszafizetnie. Amennyiben a három-négy gyermeküket egyedül nevelő asszonyok vagy egy rokkantnyugdíjas adós bajba került a visszafizetéssel, a férfi elkérte tőlük a bankkártyájukat a kóddal és fölvette a számlájukra érkező járandóságukat, illetve meghatalmazást íratva a postán érkező segélyüket.


Az egyik sértett 210 ezer forinttal tartozott a vádlottnak, a férfi részletekben a hitel több mint dupláját fizette vissza. A vádlott azonban úgy gondolta, a férfi még tartozik neki több mint százezer forinttal, ezért 2011 nyarán két ismerősével bántalmazták a sértettet.

A vádlott ellen eljárás indult, az otthonában tartott házkutatáson pedig a rendőrök találtak egy Ausztriában ellopott sportmotort, amelyre egy másik magyar jármű rendszámát szerelték.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A tárgyaláson a vádlott részben elismerte bűnösségét, de azt állította, a sértettek ajánlották föl, hogy kisebb kölcsönök fejében egy hónap elteltével az összeg másfélszeresét fizetik vissza. Úgy fogalmazott, a gyerekek miatt megsajnálta a sértetteket, azért adott kölcsön.

A per a sértettek és tanúk meghallgatásával folytatódik.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Hold Podcast
2022. szeptember 15. 17:37
MEDIA1  |  2022. szeptember 27. 18:58
A magyar projekt fókuszában az oktatás áll majd.
Bankmonitor  |  2022. szeptember 27. 17:12
Mai döntésével az MNB 125 bázisponttal megemelte a jegybanki alapkamatot. Az új érték holnaptól, aza...
Holdblog  |  2022. szeptember 27. 15:25
Csak szólok: a nyolcmilliárdosra duzzadt emberiség körébl egyes egyedüliként e sorok írója az, aki f...
Kiszámoló  |  2022. szeptember 27. 13:40
Ha katás voltál augusztus végéig, akkor szeptember végéig nyilatkoznod kell, hogy mennyi bevételed s...
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 27. kedd
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?