Áldozata gyerekeit sajnálta meg az uzsorás, így lett 100 százalékos kamat

MTI
2013. április 22. 18:36

A vádirat szerint havi 100 százalékos kamatra adott kölcsönt rászorulóknak az a maroslelei férfi, akinek pere hétfőn kezdődött el a Szegedi Járásbíróságon.

Az ügyészség jogosulatlan pénzügyi tevékenységgel, folytatólagosan elkövetett uzsora-bűncselekménnyel, önbíráskodással, egyedi azonosítójel meghamisításával vádolja a korábban már többször büntetett, börtönviselt, 36 esztendős férfit.

A férfi a vádirat szerint a Csongrád megyei faluban, illetve Makón és Hódmezővásárhelyen élő magánszemélyeknek adott kölcsönöket. A hitelek összege általában 10-20 ezer forint volt, a következő hónapban az adósoknak a pénz dupláját kellett visszafizetnie. Amennyiben a három-négy gyermeküket egyedül nevelő asszonyok vagy egy rokkantnyugdíjas adós bajba került a visszafizetéssel, a férfi elkérte tőlük a bankkártyájukat a kóddal és fölvette a számlájukra érkező járandóságukat, illetve meghatalmazást íratva a postán érkező segélyüket.


Az egyik sértett 210 ezer forinttal tartozott a vádlottnak, a férfi részletekben a hitel több mint dupláját fizette vissza. A vádlott azonban úgy gondolta, a férfi még tartozik neki több mint százezer forinttal, ezért 2011 nyarán két ismerősével bántalmazták a sértettet.

A vádlott ellen eljárás indult, az otthonában tartott házkutatáson pedig a rendőrök találtak egy Ausztriában ellopott sportmotort, amelyre egy másik magyar jármű rendszámát szerelték.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A tárgyaláson a vádlott részben elismerte bűnösségét, de azt állította, a sértettek ajánlották föl, hogy kisebb kölcsönök fejében egy hónap elteltével az összeg másfélszeresét fizetik vissza. Úgy fogalmazott, a gyerekek miatt megsajnálta a sértetteket, azért adott kölcsön.

A per a sértettek és tanúk meghallgatásával folytatódik.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
EZT OLVASTAD MÁR?