Egymillió kellene gyorsan? Itt a bankok legjobb ajánlata

Pénzcentrum
2013. április 23. 16:11

Szükséged van egy kis pénzre, de nem tudod, hogy melyik bankhoz fordulj kölcsönért? Összeszedtünk a nagyobb bankok legjobb ajánlatait és megmutatjuk, hogy mire figyelj oda a szerződés aláírásakor.

Alig változott a személyi kölcsönök piaca az elmúlt néhány hónapban, még a kamatcsökkentések hatására sem nagyon látszik. A legolcsóbb banki ajánlatok nincsenek sokkal 20 százalékos THM alatt, de a meglévő drága hiteleket így is érdemes lehet kiváltani személyi kölcsönből.

Akár több millió forint esetén is érdemes személyi kölcsönt kérni, de a magasabb hitelösszeg esetén és hosszabb futamidőre érdemes összehasonlítani a jelzáloghitel ajánlatokkal. Fedezetként felajánlható ingatlan nélkül persze ez nem lehetséges, de akinek van háza, lakása az is dönthet a személyi kölcsön mellett, hiszen nincs hónapos ügyintézési idő és magas kezdeti költség.

Elsőnek nézzük meg, hogy 3 évre felvett 1 millió forint mennyit kell visszafizetni.

A legtöbben lakásfelújításra, családi eseményekre, meglévő "drágább" hiteleik kiváltására veszik igénybe, de felhasználhatjuk váratlan kiadásaink rendezésére, vagy akár vállalkozásunkat is beindíthatjuk ezen kölcsön segítségével.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A hiteleket a legtöbb esetben a THM értékek alapján lehet összehasonlítani, de a személyi kölcsön esetén érdemes egyedileg kiszámolni ezt az értéket és nem csak a hirdetményekben bízni. Hiszen, ahogy minden személyi kölcsön körképünkkel kapcsolódó cikkünkben leírjuk, a személyi kölcsönök THM-értékét szabály szerint 500 ezer forintra és 3 évre vagy 3 millió forintra és 5 évre kell számolni, ám a prémium kölcsönök többsége jellemzően 500 ezernél magasabb hitelösszegtől igényelhető. A pontos összahasonlításhoz érdemes felkeresni az ezzel foglalkozó oldalakat, ahol személyre szabhatjuk az ajánlatokat, ilyen oldal például a BankRáció.hu is.

A személyi kölcsönöknek egyes bankoknál nincs kezdeti költsége (hitelbírálati díj, folyósítási költség), míg más pénzintézeteknél kisebb összegeket von le a bank, legtöbb esetben a folyósított hitelösszegből. Így pl. 1 millió forint igénylése esetén 960 ezret kapunk kézhez, ha 40 ezer forint a kezdeti költség.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 3. kedd
Hermina
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?