15 °C Budapest

Időben lépett az ügyes devizahiteles: 10 ezrek ütik a markát

Pénzcentrum
2013. február 20. 15:10

Ritkán kapunk ilyen pozitív olvasói levelet, de Viktor mindenen túltett. A levélben arról számolt be olvasónk, hogy a végtörlesztés idején lapunknak köszönhetően váltotta ki devizahitelét egy olyan kedvező forint kölcsönre, aminek köszönhetően ma 10 ezerrel fizet kevesebbet havonta. Igaz, hogy a pénzt leginkább szórakozásra költik, de úgy érzik nagyban javult az életük oldalunknak köszönhetően. A történet mindenkinek tanulságos lehet, hiszen a legelső lehetőségre is bátran lecsaptak, reálisan értékelték pénzügyi helyzetüket és felismerték a lehetőséget, amiről sokan lecsúsztak.

A végtörlesztés 2011 szeptemberi bejelentése után hetekig vártunk a "forinthitel-háború" kitörését. Azt feltételeztük, hogy a hitelintézetek, melyek nem érintetek a devizahitelezésben majd olcsó forintkölcsönökkel csábítják a végtörlesztőket. Ha ez megtörtént volna, akkor a nagyobb bankoknak is érdekük lehetett volna a kamatcsökkentés, hiszen ha már mindenképp elveszíti devizahiteleseit legalább új forinthiteles ügyfeleket szerezhettek volna.

Az első lépést a Somogy takarék tette meg, 8,37 százalékos THM-el hirdették meg akciós kölcsönüket.Erről elsőként a Pénzcentrum.hu számolt be, 2011 október 6-án. Ekkor a véleményünket is leírtuk, miszerint a takaréknak nem lehet túl sok forrása a hitelezés bővítésére, tőkeemelés nélkül jelentős számú ügyfelet nem tud befogadni.

Viktor beszámolója szerint még aznap felhívta a hitelintézetet, ahol felvették az adatait, és biztatták, hogy bekerülhet a programba, annak ellenére is, hogy elsősorban a környékbeli adósokat várja a Takarék.

2011. október 12-én számoltunk be oldalunkon arról, hogy a Somogy takarék visszakozott és már nem elérhető a kedvező kamatozású kölcsön.
Viktor leveléből kiderül, hogy ekkor már ő sem reménykedett és tovább nézelődött, milyen lehetősége lenne kiváltani hitelét. És, ahogy mi is, ő is rájött, a bankok nem fognak olcsó hiteleket nyújtani azoknak, akik nem tudják kifizetni a tartozásukat zsebből. Csak a gazdagok kiváltsága lett a végtörlesztés.

Sokan máig jogosan gondolják így, de Viktort még decemberben felhívták a hitelintézettől, hogy megkapja a kölcsönt. Szerencséje volt, hogy azonnal telefonált. Januárban egyszer utazott le a Balatonra, ahol még egy lángos is belefért a családi séta közben, hiszen az ügyintézés hamar megvolt. Minden szükséges papírt magukkal vittek Budapestről. Azóta sem járt a takarékban, de az ottani számlájára megy a fizetésének egy része, amiből a törlesztőrészletet fizeti, ami most 10 ezer forinttal kevesebb, mint amikor még frankhitele volt.

És itt még nincs vége. Azért ragadott épp most tollat, hogy elmesélje, tovább csökkenhet a törlesztőrészlete idén. A alapkamat egy év alatt 1,25 százalékponttal csökkent, ezzel a Somogy takarék hitele is olcsóbb lett, hiszen az a buborhoz van kötve, így újabb ezresek maradnak a zsebekben és Viktor is többet költhet a családjára.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
ChikansPlanet  |  2024. április 19. 12:49
A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva fi...
Holdblog  |  2024. április 19. 12:25
Megint immáron nyolcadik alkalommal mi lettünk Az Év Alapkezelője. Mellette a HOLD Részvény, a Deep...
MEDIA1  |  2024. április 19. 10:20
Hont szerint a hvg.hu túltolja a Magyar Péterrel kapcsolatos tartalmak mennyiségét. Konkrét példával...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem