24 °C Budapest

Nincs már 8,35-ös THM: visszavonulót fújt a takarék

Pénzcentrum
2011. október 11. 14:42

Meglepetésszerűen rukkolt elő 8,35 százalékos forinthitel THM-jével a SomogyTakarék. A kifejezetten végtörlesztőknek szánt forinthitel viszont olyan gyorsan tűnt el a süllyesztőben, ahogy megjelent. Kezdetben a takarék csak szűkítette azon ügyfelek körét, akik igényelhették a kölcsönt, ma viszont az ajánlat meg is szűnt.


A takarék tájékoztatása szerint csak a Takarékponton keresztül is értékesített hitel érhető el mostantól fiókjaikban. Tegnap még arról tájékoztattak minket, hogy a vonzáskörzeten belül marad a kedvezményes kamat és THM, de mára úgy tűnik mindenki számára megszűnt ez a lehetőség. Nem tájékoztattak arról sem minket,hogy hány ügyféligényt dolgoztak fel eddig, és mennyi juthat el ezekből szerződéskötésig.

Korábban a Portfolió.hu írása rámutatott, hogy a SomogyTakarék "alulárazta" magát, és a közeljövőben - szintén a nagy érdeklődésre, illetve saját hosszú távú nyereségességére való tekintettel magasabb hiteldíjra áll majd át.

A Takarékpontokban jelenleg 10,5-11 százalékos THM-mel lehet hitelt igényelni devizakölcsön kiváltására. A takarékoknak ugyanakkor nem kötelességük követni ezt az árazást. Így könnyen előfordulhat, hogy egyes takarékok - agresszív hitelezésben bízva - alacsonyabb hiteldíjat állapítanak meg, ez azonban várhatóan egyáltalán nem lesz tömeges jelenség.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?