27 °C Budapest

Nincs már 8,35-ös THM: visszavonulót fújt a takarék

Pénzcentrum
2011. október 11. 14:42

Meglepetésszerűen rukkolt elő 8,35 százalékos forinthitel THM-jével a SomogyTakarék. A kifejezetten végtörlesztőknek szánt forinthitel viszont olyan gyorsan tűnt el a süllyesztőben, ahogy megjelent. Kezdetben a takarék csak szűkítette azon ügyfelek körét, akik igényelhették a kölcsönt, ma viszont az ajánlat meg is szűnt.


A takarék tájékoztatása szerint csak a Takarékponton keresztül is értékesített hitel érhető el mostantól fiókjaikban. Tegnap még arról tájékoztattak minket, hogy a vonzáskörzeten belül marad a kedvezményes kamat és THM, de mára úgy tűnik mindenki számára megszűnt ez a lehetőség. Nem tájékoztattak arról sem minket,hogy hány ügyféligényt dolgoztak fel eddig, és mennyi juthat el ezekből szerződéskötésig.

Korábban a Portfolió.hu írása rámutatott, hogy a SomogyTakarék "alulárazta" magát, és a közeljövőben - szintén a nagy érdeklődésre, illetve saját hosszú távú nyereségességére való tekintettel magasabb hiteldíjra áll majd át.

A Takarékpontokban jelenleg 10,5-11 százalékos THM-mel lehet hitelt igényelni devizakölcsön kiváltására. A takarékoknak ugyanakkor nem kötelességük követni ezt az árazást. Így könnyen előfordulhat, hogy egyes takarékok - agresszív hitelezésben bízva - alacsonyabb hiteldíjat állapítanak meg, ez azonban várhatóan egyáltalán nem lesz tömeges jelenség.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 27. 11:39
A műsorvezető-szerkesztő a Media1-nek azt mondta, hogy a műsorban is tettek arra való utalást, hogy...
Holdblog  |  2022. május 27. 11:29
Hold After Hours podcast. Miközben Zsiday Viktorral moonwalkolunk, egyben demisztifikáljuk Kínát, az...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Kiszámoló  |  2022. május 26. 20:12
Ha ész nélkül osztogatod a pénzt a választás előtt és ezer-ezerötszáz milliárd forintos lyukat ütsz...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?