Tuti tippek hitelkiváltáshoz

2009. augusztus 26. 05:38

Minden adós álma, hogy rossz kamatozású hitelét kedvezőbbre cserélje. De vajon mikor éri meg a jelenlegi helyzetben hitelkiváltással próbálkozni, és milyen feltételeknek kell megfelelni, hogy az ügylet ne legyen ráfizetéses? Forrás: ingatlanmagazin.com

• Ha lakáshitelről van szó, érdemes olyan bankot keresni, amelynél nem szabad felhasználású jelzáloghitel, hanem lakáshitel-kondíciókkal váltják ki ezeket.

• Kiváltás előtt érdemes azt is körbejárni, mely banknál milyen egyéb biztosítékokat kérnek. A lakásbiztosítás megléte mindenhol elvárás, életbiztosítás viszont nem mindenhol kötelező.

• Ha a hitelkiváltásra nem a kedvező kondíciók miatt van szükség, hanem mert a meglévő hitelek fizetése is problémás, és nem tudunk jelentős kamatkülönbséget elérni az új hitelünkkel, érdemes kiváltás helyett futamidő-hosszabbítást választani.

• Ha tudjuk, hogy a jövőben nem lesz gond a törlesztéssel, és csak átmeneti nehézségek adódtak, érdemes türelmi idejű konstrukcióra váltani. Ez esetben számítani kell arra, hogy az tőkemoratóriumot követően megugrik majd a törlesztőrészlet.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

• Euróban utalt jövedelem mellett célszerű olyan hitelre cserélni a meglévő tartozásokat, amelynél lehetőség van arra, hogy az ügyfél devizában törlesszen.

Tovább a teljes cikkre...

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 17. péntek
Zsófia
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?