Extrém hitelkártyák - valóra válthatod álmaidat!

Pénzcentrum
2007. július 30. 15:00

A nagyon gazdag banki ügyfelek számára különleges ínyencségeket tartogatnak az egyes pénzintézetek. Így például a "Black Card" már szinte státusszimbólummá vált, ugyanis nem csupán exkluzív szolgáltatások kapcsolódnak hozzá, hanem maga a kártya titániumból készül.

Ugyan pontos számadat nincsen, de becslések szerint 17 ezer black kártya van forgalomban, melyet 1999-ben bocsátottak ki először. Ahhoz hogy valaki ilyen kártya tulajdonosává válhasson, évente legalább 250 ezer dollárt kell költenie, sőt kezdeti díjként 5000 dollárt kell fizetnie, majd később 2500 dollárt évente.

A kártyához olyan extrém szolgáltatások is kapcsolódnak, amelyek révén - természetesen a megfelelő ellenérték megfizetése után - például Tiger Woods-szal közösen golfozhat a tulajdonos.

Úgy tűnik, mások is megirigyelték a Black Card sikerét, ugyanis júniusban bocsátotta ki a Bank of America is Accolades kártyáját, amely igencsak hasonlatos az előbbihez. Ebben a hónapban a Citigroup bocsátotta ki Chairman American Express kártyáját, melyet a Smith Barney és a Citi Private Bank kliensei használhatnak.

A Merril Lynch + kártyájának nincs éves kártyadíja, s 250 ezer dolláros hitelkeret kapcsolódik hozzá. A Black Card legnagyobb riválisa a Stratus Rewards Visa lehet, amelyet White Card néven is emlegetnek. Ehhez csak meghívás, vagy ajánlás révén lehet hozzájutni.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16