A gloved doctor or health care professional applies a patch or adhesive bandage to a girl or young woman after vaccination or drug injection. The concept of medicine and health care, vaccination and treatment of diseases. First aid services.

Megszavazták a kötelező COVID-oltást: komoly szigor jön a szomszédban

MTI
2022. január 21. 10:05

Csütörtökön elsöprő többséggel szavazta meg az osztrák parlament alsóháza (Nationalrat) a koronavírus elleni általános oltás kötelezettség bevezetését februártól a 18 évesnél idősebbek számára. A szabályozás alól kivételt képeznek a várandós nők, valamint azok, akik orvosi okokból nem vehetik fel a védőoltást. Azok, akik átestek a fertőzésen, 180 napig mentesülnek a kötelezettség alól.

A jogszabályt még a felsőháznak (Länderkammer) is jóvá kell hagynia, de ez már csak formalitásnak számít. A kötelező oltást több lépcsőben tervezik bevezetni. Az első, kezdeti fázisban, február elejétől március 14-ig minden háztartást írásban értesítenek a követelményekről. Csak ezt követően válik kikényszeríthetővé. A büntetési keret 600-tól 3600 euróig (186 ezer forinttól 1,1 millió forintig) terjed.

Wolfgang Mückstein osztrák egészségügyi miniszter a parlamenti vitában a szolidaritás és a társadalmi összetartás intézkedéseként beszélt az oltási kötelezettségről, valamint az ellenzéki szociáldemokraták vezetője, Pamela Rendi-Wagner is kiállt a kormányzati intézkedés mellett. Az oltási kötelezettséget egyedül a jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) nem támogatta.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?