33 °C Budapest
Coronavirus Covid-19 Protection and Vaccine. Doctor drawing up solution from vaccine bottle and filling syringe injection for patient vaccination in medical clinic, Coronavirus in background

Kásler: a jövőnk az átoltottságon és egy esetleges új vírustörzsön múlik

2021. július 3. 10:06

Három fontos lépés vezetett oda, hogy második napja nincs a koronavírusnak halálos áldozata Magyarországon és a kórházi ápolásra szorulók száma is 100 alatt van – mondta el a HírTV műsorában Kásler Miklós. A politikus arról is beszélt, hogy még korai egyes vakcinák antitest-szintjéről beszélni, illetve hogy elszórtan megjelent egy-egy delta variánssal fertőzött Magyarországon is.  

A miniszter szerint három tényező járult ahhoz hozzá, hogy tartósan alacsony számok jelennek meg a járvánnyal kapcsolatosan: a kormány oltakozást gyorsító lépései, a lakosság oltási hajlandósága és az egészségügyi dolgozók helytállása.

Kásler Miklós beszélt a kínai vakcinákról is: azt mondta, hogy jelenleg folynak a vizsgálatok mind az öt itthon használt vakcináról, így az antitest-szintek eredményéről még nem lehet beszélni. Kitért arra is, hogy a harmadik oltásról még nincs szakmai konszenzus. Mint ismertette: egyelőre még nem szükséges ez Magyarországon, de folyik róla a dialógus és a kormány mindenkit értesíteni fog, ha szükségessé válik.

Felhívta továbbá a figyelmet arra, hogy egyetlen oltás sem nyújt száz százalékos védelmet - jelenleg száz oltott emberből három-négy fertőződik meg újra az adatok szerint.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Arról is beszélt, hogy Magyarországon eddig elszórtan fordultak elő delta variánssal való megfertőződések, de beláthatatlan, a vírus terjedése hogyan alakul majd a jövőben. Javasolta a 12-18 évesek oltatását és azt is elmondta, hogy a járvány alatt a magyar egészségügy szerinte egy pillanatra sem ingott meg.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Kásler Miklós: Nincs pedagógushiány

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a Magyar Nemzetnek adott interjút, melyben többekközött a hazai pedagósusok létszámáról is megosztotta az álláspontját.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 29. csütörtök
Márta, Flóra
30. hét
Július 29.
Tigrisek világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?