17 °C Budapest

Itt adják majd be a COVID-vakcinát Magyarországon: kijelölték az oltópontokat

2020. december 9. 20:30

Összesen 25 kórházat jelöltek ki a koronavírus elleni vakciák beadására - közölték a kormányzati tájékoztató honlapon.

A koronavírus-elleni védőoltásokra való felkészülés első állomásaként már kijelölték azt a 25 kórházat, ahol majd megtörténhet az egészségügyi dolgozók védőoltása - közölte szerdán a koronavírus sajtóközpont. Minden megyében lesz erre a célra kijelölt oltópont, és egy kórház 4-6 oltópontot is kialakít majd.

A kijelölt oltópontok:

  • Budapest: Honvédkórház, Dél-Pesti Centrumkórház, Szent János Kórház, Szent Imre Kórház, Korányi Pulmonológiai Intézet, Semmelweis Egyetem
  • Pest megye: Flór Ferenc Kórház, Kistarcsa
  • vidék: megyei központi kórházak

Az Oltási terv szerint az egészségügyi dolgozókkal kezdődik majd a védőoltás, de az számukra is teljesen önkéntes lesz. Az oltópontok kijelölésére azért van szükség, hogy az egészségügyi intézmények időben fel tudjanak készülni arra, hogy ha megérkezik Magyarországra a megfelelő és engedélyezett vakcina.

A kijelölt kórházakban a vakcina tárolására a hűtési feltételek adottak. A kijelölt kórházaknak az oltásra külön helyiségeket kell kijelölni, és kötelesek biztosítani az online és telefonos bejelentkezési lehetőséget az oltásra jelentkező egészségügyi dolgozók részére, az elvégzett oltásokról pedig nyilvántartást kell vezetniük és az átoltott személyt oltási igazolással kell ellátniuk.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem