2021. március 2. kedd Lujza

Operatív Törzs: az idősek közül először a regisztrált szépkorúak kerülhetnek sorra


Az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára elmondta, eddig 189 ezer fő kapott oltást Magyaországon. Tájékoztatott, hogy a Pfizer gyártó jelzése szerint kevesebb oltás érkezhet az országba. A lakosság átoltását az lassítja, hogy jelenleg nincs elegendő vakcina, a beszerzés nagyon lassú. A kórházi pontokon továbbra is zajlik az egészségügyi dolgozók oltása, az összes beoltott közül 120 ezren dolgoznak ebben a szférában.

György István ismerette, hogy a harmadik körben az oltási terv szerint azok a 89 év feletti idősek kerülnek először sorra, akik regisztráltak. Azt még nem tudják megmondani, pontosan mikor tudják megkezdeni az idősek oltását. Az államtitkár szerint az oltás életkori idősávonként fognak halandi.

Először 102 kórházra fogják kibővíteni az oltópontokat, majd a több mint 4000 háziorvosi rendelőre. Csak ezután kerül sor a szavazókörzetekre, ha lesz annyi oltás, hogy nagy tömegben megkezdődhessen az oltás. A hétvégén került sor egy pilot programra: 120 családorvos beoltására került sor, amely jó eredménnyel zárult. 

Akár egymillió ember két nap alatt történő oltására is fel van készülve az oltási munkacsoport 

- mondta el György István.

Müller Cecília országos tisztifőorvos ismertette a napi koronavírus adatokat. A sajtó kérdésére elmondta: Köszöni szépen, jól van, semmilyen kellemetlen hatást nem tapasztalt. A kollégáinak helyi reakciói, bőrpír és izomfájdalom fordult elő, egy kolléganőnek volt másnap fejfájása, de azt nem tudni, hogy fronttól vagy az oltástól.


Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Krízishelyzetben a magyar dolgozók: visszaütnek a szőnyeg alá söpört problémák
Az első lépés megküzdeni azzal a terhes gondolattal, hogy nem tudunk visszatérni a járvány előtti normákhoz...


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

02.25-03.03
Országos

Spar

02.25-03.03
Országos

Aldi

02.25-03.03
Országos

Lidl

02.25-03.03
Országos

Interspar

02.24-03.31
Országos


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked