15 °C Budapest

Németország is zárja a határait: a csúcspont még hátra van

MTI
2020. március 15. 20:30

Németország lezárja Ausztriával, Franciaországgal és Svájccal közös határát hétfő reggel 8 órától a koronavírus-járvány miatt - jelentette be Horst Seehofer szövetségi belügyminiszter vasárnap este, megerősítve a döntésről szóló sajtóértesüléseket. Ugyancsak vasárnap arról is döntöttek, hogy a német-dán határt is lezárják.

Horst Seehofer berlini tájékoztatóján kiemelte, hogy a járvány megfékezéséhez vissza kell fogni az emberek közötti érintkezést, amihez a határon átívelő közlekedés korlátozása is hozzátartozik. Ezért felszólítják a lakosságot, hogy csak a legszükségesebb esetben induljanak útnak.

A szövetségi kormány az érintett tartományok vezetésével egyelőre a francia, a svájci és az osztrák, valamint a dán határon bevezetendő korlátozásokról döntött. Az áruforgalmat fenntartják, és az ingázó munkavállalóknak is engedélyezik a határátkelést. Senki mást nem engednek át, akinek nincs nagyon nyomós oka az utazásra. A hazatérő német állampolgárok természetesen beléphetnek.

Valamennyi érintett határszakaszon hétfő reggel 8 órától korlátozzák a forgalmat. Az intézkedés ideiglenes, de visszavonására egyelőre nincs határidő. Folyamatosan vizsgálni kell a helyzetet, és a fejleményektől függően kell dönteni - mondta Horst Seehofer, aláhúzva, hogy a járvány csúcspontja még hátravan.

Német hírportálok beszámolói alapján a tartományi egészségügyi minisztériumoktól begyűjtött adatok szerint Németországban vasárnap este 5627 koronavírus-fertőzést tartottak számon. Ez 1412 esettel több az egy nappal korábbi 4233-nál. A járványban 13 ember halt meg, 6 Észak-Rajna-Vesztfáliában, 4 Bajorországban és 3 Baden-Württembergben.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Fotó: MTI/Varga György

Minden a koronavírusról itt - KATT!

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem