2019. március 18. hétfő Sándor, Ede

Érműtét helyett amputáció: ennyi érsebész hiányzik Magyarországról


Nagyjából 15 ezer érműtétre lenne szükség hazánkban, ehhez képest jelenleg csak 9500-ra telik az érsebészek munkaidejéből - írja a Népszava.

Az Egészségügyi Szakmai Kollégium Érsebészeti és Angiológiai Tagozata felmérésében mindössze 119 sebészt talált, aki végez érsebészeti ellátást, közülük 71-en foglalkoznak ezzel teljes munkaidőben. Emiatt a 15 ezer érműtét helyett csak 9500-ra telik ezen orvosok munkaidejéből.

Az érsebészi beavatkozásokat emiatt más sebészek végzik, ők azonban nem érműtétet végeznek, hanem amputálnak. Horváth Ildikó egészségügyi államtitkár elmondása szerint emiatt centrumokba szervezik majd az érsebészi ellátást, ahol biztosított lesz a kellő számú orvos.

JÓL JÖNNE 500 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 500 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg, emellett 250 ezer forint feletti jövedelemmel és jövedelemátutalással számoltunk. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 12 178 forintos törlesztőrészlettel a CIB nyújtja (THM 8,17 %), de nem sokkal marad el ettől a Raiffeisen 13 155 forintos törlesztőt (THM 13,57%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cofidis az OTP, valamint a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS