2019. május 23. csütörtök Dezső

Érműtét helyett amputáció: ennyi érsebész hiányzik Magyarországról


Nagyjából 15 ezer érműtétre lenne szükség hazánkban, ehhez képest jelenleg csak 9500-ra telik az érsebészek munkaidejéből - írja a Népszava.

Az Egészségügyi Szakmai Kollégium Érsebészeti és Angiológiai Tagozata felmérésében mindössze 119 sebészt talált, aki végez érsebészeti ellátást, közülük 71-en foglalkoznak ezzel teljes munkaidőben. Emiatt a 15 ezer érműtét helyett csak 9500-ra telik ezen orvosok munkaidejéből.

Az érsebészi beavatkozásokat emiatt más sebészek végzik, ők azonban nem érműtétet végeznek, hanem amputálnak. Horváth Ildikó egészségügyi államtitkár elmondása szerint emiatt centrumokba szervezik majd az érsebészi ellátást, ahol biztosított lesz a kellő számú orvos.

KIHÚZNA A BAJBÓL 400 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 400 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 11 130 forintos törlesztőrészlettel az Erste nyújtja (THM 16,70%), de nem sokkal marad el ettől az OTP 11 958 forintos törlesztőt (THM 20,73%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a MKB és a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum gyorskölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS