2020. április 7. kedd Herman

Az Operatív Törzs tájékoztatása szerint az egész országban jelen van már a koronavírus


Az Operatív Törzs az aktualitás eseményektől ma is tartott sajtótájékoztatót.

Cikkünk folyamatosan frissül!

A mai nappal, újabb 18 fővel szaporodott azok száma, akiknél kimutatták a koronavírust, és egy 53 éves férfi is elhunyt tegnap. Növekszik a csoportos megbetegedések száma, hamarosan tömegessé válik. Megakadályozni nem, de csökkenteni lehet a terjedését. A szoros kontaktusokat továbbra is kerüljük.

A mintavtelek száma fokozatosan nő, a WHO ajánlásainak megfelelően vizsgálják az összes gyanús esetet.

A figyelem központjában vannak az idősek, de mindenki elkaphatja, hiszen jelen van mindenhol az országban a vírus. Nem csak az idősek vannak veszélyben, hiszen a fertőződés lehetősége mindenhol adott - mondta el Müller Cecília, országos tisztifőorvos.

Rajkánál 20, Hegyeshalommal 23 km-es sor van. A magyar-szlovák határ mentén 30 km-es zónában továbbra is átléphetik a határt az ingázók.

Jelenleg több mint 3000 ember van házi karanténban, őket folyamatosan ellenőrzik, az hogy lesz-e ingyenes parkolás a fővárosban, nem kaptnk választ, hiszen az Operatív Törzs parkolási kérdésekkel nem foglalkozik.

Újságírói kérdésre Müller Cecília elmondta, hogy elképzelhető, hogy valaki már megkapta a víust, enyhe tünetekkel túl is van rajta.

A Balatonon és környékén is felütötte fejét a vírus, sokan költöztek le a hétvégi házba, nyaralóba, igez, a tisztifőorvos asszony ezt nem javasolja. 

Az allergiások is veszélyeztetettebbnek számítanak, ahogy minden krónikus betegsében szenvedő. 

 

Címlapkép: Getty Images

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor jobb, ha tudod, hogy lakáspiaci elemzők szerint az árak emelkedése lassul, és a finanszírozási költségek is rekord alacsony szinten vannak, de már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 12 millió forintot, 20 éves futamidő mellett már 2,91 százalékos THM-el, és havi 65 769 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal maradnak el ettől a további bankok ajánlatai sem: az Erste Bank például 66 792 forintos törlesztőt ígér 3,13 százalékos THM-en; míg a Takarékbanknál hasonlóan, 3,26 százalékos THM-el, és 66 817 forintos törlesztőrészlettel. Érdemes még megnézni a Budapest Bank, a Raiffeisen és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Erre végképp nem voltak felkészülve a dolgozók: az agyonhajszoltság csak a kezdet
A koronavírus-járvány életünk szinte minden területét gyökeresen megváltoztatja életünket.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Lidl

04.02-04.07
Országos

Interspar

04.02-04.11
Budapest

Spar

04.02-04.11
Országos

Auchan

04.02-04.08
Országos

Praktiker

04.02-04.12
Országos

Aldi

04.01-04.08
Országos

Auchan

Húsvét
03.12-04.11
Országos

Aldi

02.20-04.23
Országos

  Ajánlatunk