5 °C Budapest

Elképesztő biztosítások: esküvő, szülinap, bármicvó

2009. június 5. 11:02

Magyarországon még nem sok példát találni a kisebb rendezvények, családi ünnepek biztosítására. Amerika azonban ebből a szempontból is a lehetőségek hazája.

A legcsodálatosabb álomesküvőt is tönkre lehet tenni. Nem csak úgy, hogy elszakad a menyasszonyi ruha, vagy hogy szalmonellás lesz a násznép a tortától, hanem például úgy is, hogy a vőlegény hirtelen elveszti állását, vagy leég a bálterem. Pont az ilyen helyzetekre találták ki az esküvői biztosítást.

Az esküvői biztosítás akkor is fedezi a költségeket, ha megtörténik az elképzelhetetlen. Ráadásul a válság növekedésével az érdeklődés is megnő az ilyen termékek iránt.

Az amerikai Fireman's Fund biztosítótársaság egyik munkatársa szerint idén több mint 20 százalékkal növekedett az esküvői biztosítások értékesítése, és kétszeresére nőtt a bejelentett kárigények száma is.

Ez elsősorban annak köszönhető, hogy még mindig kiszámíthatatlan a munkaerőpiac helyzete, ezért a házasság előtt állók is félnek attól, hogy bármelyik percben elveszthetik munkájukat. Márpedig egy esküvő nem kevés pénzbe kerül, így igencsak sokat veszthet az, aki a lagzi előtt néhány hónappal lesz munkanélküli.

Gyakran előfordul, hogy egyik napról a másikra csődöt jelent a lefoglalt étterem, beteget jelent a zenekar, vagy visszalép a sofőr. A biztosításnak van egy olyan típusa is, amely arra az esetre nyújt megoldást, ha a menyasszony vagy a vőlegény visszalépne az esküvőtől- ezt hat hónappal a nagy nap előtt teheti meg, és így a biztosító fizeti az addigi költségek nagy részét.

Az különleges ajánlatokkal előrukkoló biztosítók ajánlatai között nem csak esküvők, hanem más családi események, például születésnapi bulik, keresztelők és bármicvók biztosítása is szerepel. Kárpótolnak azért, ha rosszak lettek a fotók, ha eltörik az ajándékba kapott váza, vagy ha a rossz idő esetén egyik napról a másikra át kell tenni a rendezvény helyszínét.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2022. november 30. 07:45
Az elmúlt hónapokban másról sem hallottunk, minthogy a hitelkamatok emelkednek. Ennek meg is volt az...
Holdblog  |  2022. november 30. 05:05
Ebben az epizódban Baráti Ákossal, a Jalsovszky Ügyvédi Iroda vezető ügyvédjével beszélgetek. Fő tém...
MEDIA1  |  2022. november 29. 17:17
Az RTL Magyarország tájékoztatása szerint azért nem készül újabb évad A Séf meg a többiek című széri...
Kiszámoló  |  2022. november 29. 15:02
Először a kormány meghirdetett egy ingyenes napelem-telepítési pályázatot az Unió pénzéből, amit jó...
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?