Elképesztő biztosítások: esküvő, szülinap, bármicvó

2009. június 5. 11:02

Magyarországon még nem sok példát találni a kisebb rendezvények, családi ünnepek biztosítására. Amerika azonban ebből a szempontból is a lehetőségek hazája.

A legcsodálatosabb álomesküvőt is tönkre lehet tenni. Nem csak úgy, hogy elszakad a menyasszonyi ruha, vagy hogy szalmonellás lesz a násznép a tortától, hanem például úgy is, hogy a vőlegény hirtelen elveszti állását, vagy leég a bálterem. Pont az ilyen helyzetekre találták ki az esküvői biztosítást.

Az esküvői biztosítás akkor is fedezi a költségeket, ha megtörténik az elképzelhetetlen. Ráadásul a válság növekedésével az érdeklődés is megnő az ilyen termékek iránt.

Az amerikai Fireman's Fund biztosítótársaság egyik munkatársa szerint idén több mint 20 százalékkal növekedett az esküvői biztosítások értékesítése, és kétszeresére nőtt a bejelentett kárigények száma is.

Ez elsősorban annak köszönhető, hogy még mindig kiszámíthatatlan a munkaerőpiac helyzete, ezért a házasság előtt állók is félnek attól, hogy bármelyik percben elveszthetik munkájukat. Márpedig egy esküvő nem kevés pénzbe kerül, így igencsak sokat veszthet az, aki a lagzi előtt néhány hónappal lesz munkanélküli.

Gyakran előfordul, hogy egyik napról a másikra csődöt jelent a lefoglalt étterem, beteget jelent a zenekar, vagy visszalép a sofőr. A biztosításnak van egy olyan típusa is, amely arra az esetre nyújt megoldást, ha a menyasszony vagy a vőlegény visszalépne az esküvőtől- ezt hat hónappal a nagy nap előtt teheti meg, és így a biztosító fizeti az addigi költségek nagy részét.

Az különleges ajánlatokkal előrukkoló biztosítók ajánlatai között nem csak esküvők, hanem más családi események, például születésnapi bulik, keresztelők és bármicvók biztosítása is szerepel. Kárpótolnak azért, ha rosszak lettek a fotók, ha eltörik az ajándékba kapott váza, vagy ha a rossz idő esetén egyik napról a másikra át kell tenni a rendezvény helyszínét.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 23. csütörtök
Tekla
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?