2019. május 23. csütörtök Dezső

A McDonald’s itthon is megkezdi a házhozszállítást: kiderültek a részletek


Áprilisban elindulhat Magyarországon is a népszerű gyorsétteremlánc házhozszállítási programja - számol be az Index.

A világ számos országában létezik McDelivery, vagyis rendelhetők a gyorsétteremlánc termékei. Az információ egyelőre nem hivatalos. A lap úgy tudja, hogy a szolgáltatásban a Netpincér lesz a hazai partner.

A világon már több tucat országban működik ilyen rendszer, az európai piacokon általában csak néhány kiemelt nagyvárosban érhető el. Jellemzően az étteremlánc nem egyedül szervezi meg a rendszert, hanem szerződéses kapcsolatba lép egy online ételrendelő céggel.

A szomszédos országok közül Románia és Ausztria néhány városában működik McDelivery. A nagyobb piacokon vannak 0-24 órás házhozszállítási lehetőségek, de sok helyen délelőtt 11-től, este 11-ig lehet csak rendelni. A szolgáltatás árazása is teljesen eltérő, a legtöbb országban 

a kiszállításnak van egy 1-3 dolláros, 300-700 forintos díja,

de olyan hely is van, ahol csak a minimális rendelési összeg után viszik ki a hamburgereket.

Cikkünk megjelenése után érkezett meg a McDonald' Magyarország válasza, melyet változtatás nélkül közlünk:

"A házhozszállítás a McDonald’s globális stratégiája, az erre vonatkozó lehetőségeket minden piacon megvizsgálja a vállalat. Magyarországon is elindult egy ilyen folyamat, amelynek jelenlegi kezdeti szakaszában a részletekről, így az időzítésről és a szolgáltatást végző partnerről sem még született döntés. Amint a szolgáltatásról megosztható információ áll rendelkezésre, a szokásos fórumokon tájékoztatjuk vendégeinket."

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor jobb, ha tudod, hogy lakáspiaci elemzők szerint az árak emelkedése lassul, és a finanszírozási költségek is rekord alacsony szinten vannak, de már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidő mellett már 2,75 százalékos THM-el, és havi 85 891 forintos törlesztővel fel lehet venni a Budapest Banknál. De nem sokkal maradnak el ettől a további bankok ajánlatai sem: az Erste Banknál például 80 439 forintos törlesztőt ígér a 2,66 százalékos THM; míg az MKB Banknál szintén alacsony, 2,70 százalékos THM is alacsony, 80 631 forintos törlesztőt jelent. Érdemes még megnézni a OTP Bank és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS