Hand holding tasty ice cream over the blue sky

Elképesztően elkezdtek bevásárolni a magyarok ezekből a termékekből: mit spájzol most mindenki?

2024. május 23. 17:33

Mind Magyarországon, mind a régióban – az időjárás ingadozása ellenére – már dübörög a fogyasztók tudatában a nyár. A top termékek: vitaminok, fehérjeporok, sporteszközök és a fagylalt!

Az időszakos záporok sem tudják kedvét szegni a vásárlóknak, akik itthon már érdeklődnek a „jóidős” termékek iránt. Közel 40%-kal ugrottak a korábbi hetekhez képest a keresések a fehérjék iránt, és több mint kétszer annyian kutattak biciklifelszerelések után. A túrázás, kirándulás iránti vágyat támasztja alá az is, hogy majdnem kétszeres az érdeklődés a hálózsákok iránt.

Szomszédainknál is hasonló a helyzet. A csehek 55%-kal többet érdeklődtek a fehérjék iránt, és több mint hatszoros az ugrás a vitaminok és ásványi anyagok esetében - derül ki az Árukereső.hu adataiból. A kültéri, tábortüzes hangulatot teremtik majd meg az ukulelék, amikből kétszer annyit kerestek a szomszédaink, akik a téli sportokat nehezen tudják elengedni: 126%-kal ugrottak meg a hokifelszerelések - ez persze érthető, elvégre ott épp most dübörög az IIHF jégkorong-világbajnokság. Utóbbi a szlovákokat is foglalkoztatta, ahol a hokisisakoknál 82%-os, míg a jégkorongöltözékeknél 156%-os volt a növekedés. A vitaminokra ott is nagy volt az érdeklődés, 164%-os növekedéssel, de még nagyobb volt a kerti szerszámok és kellékek iránti vágy: több mint háromszoros.

Romániában a fehérjét (60%) felülmúlták a jégkrémkészítők (77%), de még népszerűbbek voltak a női szandálok, valamint a férfi papucsok (82%). Bulgáriában az utazás érdekelte az embereket: akár elektromos biciklivel (31%), akár bőrönddel (74%), és persze kiskedvenceik tápjáról sem feledkeztek meg (77%). A szlovénoknak a hűsölésen járt az esze, medencéket (22%), jégkrémgépeket (69%) és jégkockakészítőket (90%) kerestek, de meg a bicikliket is szeretnék biztonságban tudni , ugyanis majdnem háromszor akkora volt az érdeklődés a lakatok iránt. Horvátországban is sokakat foglalkoztattak a jégkockakészítők (42%) és a robogók (49%), de a legnagyobb érdeklődés a mobiltelefon-kiegészítőket övezte, több mint hatszoros ugrással. Szerbiában pedig a városi biciklik domináltak (92%), és ezt követték a női ruhák (58%), futópadok (55%) és női cipők (47%).

Te mit gondolsz a saját márkás termékekről?

A következő hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni egyetem közös, nagymintás felmérést végez, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. Köszönjük!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 17. hétfő
Laura, Alida
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm