23 °C Budapest
Zakatol a lángosinfláció: itt már 3000 forintba kerül a magyarok kedvenc strandkajája

Zakatol a lángosinfláció: itt már 3000 forintba kerül a magyarok kedvenc strandkajája

2022. június 20. 14:31

Lángosinflációs jelentéseink legújabb részében egy közel 3 ezer forintos lángosról számolunk be, melyet ugyan nem a Balaton parton, hanem a főváros egyik legnépszerűbb turisztikai látványosságának tövében árulnak, de erre az árra már tényleg nehéz mit mondani. 

A nyári hónapokban hagyományosan az egyik legfontosabb téma a lángos ára: mi is számos alkalommal foglalkoztunk azzal, hogy mennyiért tudjuk beszerezni a magyarok kedvenc strandkajáját.

Legutóbb azokat a helyeket gyűjtöttük össze a Balaton környékén, ahol még 1000 forint alatt hozzájuthatunk egy sima lángoshoz. Mint kiderült, akad ilyen hely szép számmal: ebben a cikkben egy térképet is találsz, ahol leellenőrizheted, hova érdemes betérni a tó környékén.

Ám nem mindenhol ilyen szerencsések az éhes nyaralók, vannak olyan büfék is, igaz a fővárosban, ahol közel 3 ezer forintot is elkérnek, egy extrákkal jól megpakolt csemegéért. Egy olvasónk küldte ezeket a képeket, melyeket a Normafán, a Libegőnél lévő büfében lőtt:

Lángosár az egekben

Lángosinfláció, egyre többet hallani ezt a kifejezést, hiszen jól reprezentálja, milyen árak várnak a turistákra idén nyáron a strandokon, vagy a népszerű nevezetességek tövében. Itt a Pénzcentrumon is foglalkoztunk már többször a témával, legutóbb például egy siófoki büfé tulajdonosát idéztük, aki szerint annyival drágábbak az alapanyagok, hogy minimum 15 százalékot kellett emelniük. Korábban pedig írtunk arról is, hogy az idei nyáron ezer forint alatt egy sima lángost aligha lehet majd megúszni. A kérdéssel részletesen is foglalkoztunk a Cashtag legutóbbi részében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 20. csütörtök
Rafael
25. hét
Június 20.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem