33 °C Budapest
Zakatol a lángosinfláció: itt már 3000 forintba kerül a magyarok kedvenc strandkajája

Zakatol a lángosinfláció: itt már 3000 forintba kerül a magyarok kedvenc strandkajája

2022. június 20. 14:31

Lángosinflációs jelentéseink legújabb részében egy közel 3 ezer forintos lángosról számolunk be, melyet ugyan nem a Balaton parton, hanem a főváros egyik legnépszerűbb turisztikai látványosságának tövében árulnak, de erre az árra már tényleg nehéz mit mondani. 

A nyári hónapokban hagyományosan az egyik legfontosabb téma a lángos ára: mi is számos alkalommal foglalkoztunk azzal, hogy mennyiért tudjuk beszerezni a magyarok kedvenc strandkajáját.

Legutóbb azokat a helyeket gyűjtöttük össze a Balaton környékén, ahol még 1000 forint alatt hozzájuthatunk egy sima lángoshoz. Mint kiderült, akad ilyen hely szép számmal: ebben a cikkben egy térképet is találsz, ahol leellenőrizheted, hova érdemes betérni a tó környékén.

Ám nem mindenhol ilyen szerencsések az éhes nyaralók, vannak olyan büfék is, igaz a fővárosban, ahol közel 3 ezer forintot is elkérnek, egy extrákkal jól megpakolt csemegéért. Egy olvasónk küldte ezeket a képeket, melyeket a Normafán, a Libegőnél lévő büfében lőtt:

Lángosár az egekben

Lángosinfláció, egyre többet hallani ezt a kifejezést, hiszen jól reprezentálja, milyen árak várnak a turistákra idén nyáron a strandokon, vagy a népszerű nevezetességek tövében. Itt a Pénzcentrumon is foglalkoztunk már többször a témával, legutóbb például egy siófoki büfé tulajdonosát idéztük, aki szerint annyival drágábbak az alapanyagok, hogy minimum 15 százalékot kellett emelniük. Korábban pedig írtunk arról is, hogy az idei nyáron ezer forint alatt egy sima lángost aligha lehet majd megúszni. A kérdéssel részletesen is foglalkoztunk a Cashtag legutóbbi részében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 4. hétfő
Ulrik
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?