3 °C Budapest
NEWPORT, WALES, UNITED KINGDOM - 2021/01/08: A man walks pass TESCO logo and supermarket in Wales.The new, highly contagious strain of the virus has taken a firm foothold in Wales. One in four tests come back positive. The level four restriction is tightened and lockdown will continue until Jan 29th. (Photo by May James/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Ismét hatalmas kamu terjed a facebookon: rengeteg magyar bedőlt neki

2021. december 7. 09:28

Kamugyanús Facebook-profilt hoztak létre a Tesco Magyarország nevében hétfőn, amelyet már 47-n bekövettek. Egyetlen bejegyzést tettek eddig közzé, aminek viszont sokan bedőltek.

A Tesco Magyarország hamis Facebook-profilt szúrt ki, amely az áruház nevében tesz közzé valótlan akciókat. Az álprofilnak eddig egyetlen bejegyzése van a közösségi média platformon, ami a következő:

Nehéz idők járnak most, ezért úgy döntöttünk, hogy teszünk valamit ez ellen! Mindenki, aki ezt megosztotta, majd hozzászólt december 10-én, egy doboz 10 000 Ft értékű nélkülözhetetlen kelléket kap (Kiszállítva másnap). Véletlenszerűen, 100 dobozba 10.000 Ft-os utalványokat is elhelyezünk. Házonként csak egyet tudunk szállítani. Az ajánlat személyenként egyszer érvényesíthető.

Sokan elhihették, hogy valóban kapnak jutalmat, ha megosztják a posztot, mivel kora délutánra már több, mint 300 ember osztotta meg a bejegyzést.

A brit lánc sajtóosztálya a 24.hu megkeresésére délután négykor azt írta, ők is csak pár perccel korábban szereztek tudomást a profilról, amit valóban nem a Tesco üzemeltet. A szükséges lépéseket megtették. Azt is írták, hogy valós FB-oldalukon felhívják a vásárlók figyelmét arra, ne dőljenek be a kamu profilon közzé tett felhívásnak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 31. kedd
Marcella
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?