2 °C Budapest
NEWPORT, WALES, UNITED KINGDOM - 2021/01/08: A man walks pass TESCO logo and supermarket in Wales.The new, highly contagious strain of the virus has taken a firm foothold in Wales. One in four tests come back positive. The level four restriction is tightened and lockdown will continue until Jan 29th. (Photo by May James/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Ismét hatalmas kamu terjed a facebookon: rengeteg magyar bedőlt neki

2021. december 7. 09:28

Kamugyanús Facebook-profilt hoztak létre a Tesco Magyarország nevében hétfőn, amelyet már 47-n bekövettek. Egyetlen bejegyzést tettek eddig közzé, aminek viszont sokan bedőltek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Tesco Magyarország hamis Facebook-profilt szúrt ki, amely az áruház nevében tesz közzé valótlan akciókat. Az álprofilnak eddig egyetlen bejegyzése van a közösségi média platformon, ami a következő:

Nehéz idők járnak most, ezért úgy döntöttünk, hogy teszünk valamit ez ellen! Mindenki, aki ezt megosztotta, majd hozzászólt december 10-én, egy doboz 10 000 Ft értékű nélkülözhetetlen kelléket kap (Kiszállítva másnap). Véletlenszerűen, 100 dobozba 10.000 Ft-os utalványokat is elhelyezünk. Házonként csak egyet tudunk szállítani. Az ajánlat személyenként egyszer érvényesíthető.

Sokan elhihették, hogy valóban kapnak jutalmat, ha megosztják a posztot, mivel kora délutánra már több, mint 300 ember osztotta meg a bejegyzést.

A brit lánc sajtóosztálya a 24.hu megkeresésére délután négykor azt írta, ők is csak pár perccel korábban szereztek tudomást a profilról, amit valóban nem a Tesco üzemeltet. A szükséges lépéseket megtették. Azt is írták, hogy valós FB-oldalukon felhívják a vásárlók figyelmét arra, ne dőljenek be a kamu profilon közzé tett felhívásnak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 27. csütörtök
Angelika
4. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?