17 °C Budapest
Close up of cashier is using contactless credit card pos terminal to getting the payment

Akadozhat a kártyás fizetés a boltokban: ne csodálkozz, ha ez fogad

2021. április 9. 15:28

Ahogy az országban halad az oltási kampány, fokozatos nyitásra készülhetnek a kereskedők és a szolgáltatók, köztük olyanok is, akik akár hónapok óta tartanak zárva. Amikor egy üzlet vagy szolgáltató zárva tart, nem kapcsolja be a POS terminálját, ami a nyitáskor komoly fennakadásokat okozhat majd a kártyaelfogadásban. Ez azért is kiemelt probléma, mert 2021 január 1. óta kötelező elektronikus fizetést biztosítani minden olyan kereskedelmi vagy szolgáltató egységben, ahol online pénztárgép található. 

„Mint sok elektronikus eszköz, a POS terminálok is folyamatos üzemre és használatra vannak kitalálva, ezért, ha mondjuk hónapok óta nem üzemeltek, és bizonyos típusok nem voltak feltöltve, több különböző probléma is felmerülhet a működésükben. Még normál használat mellett is történhet meghibásodás, de a mostani helyzettel ellentétben, azt azonnal észreveszi a felhasználó. Azt javasoljuk, hogy a nyitás előtt néhány nappal minden kereskedő és szolgáltató kapcsolja be, és ellenőrizze le termináljának működését, mert előfordulhat, hogy bizonyos frissítéseket el kell végeznie a készüléknek, akár távoli hozzáférésen keresztül” – mondta el Bakonyi András, a piacvezető Ingenico Magyarországért felelős értékesítési igazgatója.

Egy másik potenciális probléma lehet a korosabb, sokáig nem használt terminálok esetében az akkumulátor, amelynek szintén nem tesz jót, ha hosszú ideig nem töltik fel.

Fontos, hogy a szoftveres frissítések mellett a felhasználók ügyeljenek a terminálok fizikai szervizigényére is – kiemelt tekintettel a hőnyomtatóra és az akkumulátorra. Amennyiben egy hirtelen nyitás miatt egyszerre több ezer darab terminál érkezik a szervizekbe, úgy előfordulhat, hogy feltorlódnak a javítások, amit az előző hullámok során a nemzetközi tapasztalatok is alátámasztanak

– tette hozzá a szakember. „Mi az Ingenico-nál természetesen mindent megteszünk majd annak érdekében, hogy termináljaink folyamatos üzemét biztosítsuk, de ehhez elengedhetetlen a felhasználói odafigyelés is” - mondta.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem