4 °C Budapest

Brüsszelben döntenek a Cora felvásárlásáról

MTI
2012. április 12. 09:32

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Brüsszelre testálja a döntés jogát az Auchan-Cora felvásárlás ügyében - írja a Népszabadság.

A GVH ugyanakkor leszögezte, hogy az összefonódás kapcsán az Európai Bizottságnak megküldte észrevételeit, és a bizottság a GVH által jelzett körülmények ismeretében fog dönteni - ismerteti a lap. A Népszabadság emlékeztet arra: nem példa nélküli, hogy egy itteni cégösszefonódás, -felvásárlás kapcsán uniós szinten mondják ki a végső szót, így Brüsszel adott áldást pár éve a Sparnak a Plus-diszkontok felvásárlására is.

Bár az Auchan vezetése bizakodó, a lap forrásai szerint nem elképzelhetetlen az sem, hogy bizonyos áruházaknál nem engedélyezik a felvásárlást. Bár az Auchan a Cora 100 milliárdos forgalmát beszámítva is csak az ötödik legnagyobb szereplője lenne a magyarországi kiskereskedelemnek, a hipermarket szegmensben már rendkívül jelentős szereplőnek számítana, illetve előfordulhat, hogy a cég regionálisan az adott területen meghatározó szerephez jutna.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58