-2 °C Budapest

Villany nélkül működő hűtő - kitüntették a feltalálót

2009. október 14. 13:02

Egy 22 éves brit lányt kitüntetésben részesítettek a harmadik világ számára kifejlesztett, "fenntartható" hűtőszekrénye miatt.

A brit University of Leeds 22 éves hallgatója, Emily Cummins hűtő-prototípusához nincs szükség áramra, ugyanis napenergiával működik, ami a Afrika közművesítetlen területein különösen hasznos találmány.

Cumminst Namíbiában tett látogatása ösztökélte arra, hogy kifejlessze az említett hűtőt, hiszen mint mondja, arrafelé a hétköznapi élet problémáira a legegyszerűbb megoldást kell megtalálni.

A találmányáért egyébként a Barclays Women of the Year díjában részesült, amit minden évben olyan hölgyeknek ítélnek meg, akik sokak életét befolyásoló tettet visznek végbe. Korábban olyanok részesültek a kitüntetésben, mint Tina Turner, vagy a gyermekek védelméért kampányoló Sara Payne.

Cummins jelenleg azon dolgozik, hogy a hűtőgép prototípusának elkészüljön a kereskedelmi forgalomba hozható változata is.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 3. vasárnap
Ferenc, Olívia
48. hét
December 3.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem