2020. április 6. hétfő Vilmos, Bíborka

Egyre több az elektromos hajó (x)

  • 2020. február 26. szerda 05:00

Nem csak az utakon, de a vizeken is egyre népszerűbb a környezetkímélő elektromos meghajtás, és ez hazánkban különösen jó hír hiszen a legnagyobb tavunkon szigorú korlátozás alá esik a belső égésű motorok használata, mely a kedvtelési célú motoros hajózást és a különböző motoros vízi sportokat jelentős kihívások elé állítják.

Erre nyújtanak megoldást a környezetterhelés nélkül üzemeltethető elektromos hajók és motorok, melyek a növekvő kínálatnak köszönhetően nem csak teljesítményben és hatótávban, de árban is egyre közelebb kerülnek benzines vagy dízeles társaikhoz.

Az elektromos meghajtás szerepét a hajópiacon remekül mutatja a Budapest Boat Show-nak, hazánk legnagyobb hajókiállításának a 7. éve megrendezésre kerülő Újdonság Pályázata. Ezen, hajókategóriában a második és harmadik helyezett is (Freeboat Kft. és Flaar Kft.) elektromos hajóról adott be pályázatot, hajózáshoz kapcsolódó termékek esetében, pedig az első helyezett (Enterprise Communications Magyarország Kft.) egy olyan kijelzővel indult, mely a hajó navigációs és energiaállapotáról ad átfogó képet, a harmadik helyezett (Flexirent Kft.) pedig elektromos hajtásrendszer lett, mellyel a jelenleg robbanómotoros hajókat lehet egyszerűen elektromosra állítani.

Hajókategóriában egyébként az első helyezett a Flaar Kft., hajózáshoz kapcsolódó termék kategóriában pedig a Windwiser terméke érte el a második helyezést, mindkettő a vitorlázáshoz kapcsolódik.


A dobogós innovációk mind megtekinthetők lesznek február 27. és március 1. között a Budapest Boat Show-n a Hungexpo pavilonjaiban. A kiállításon a 80 kiállító mintegy 130 vitorlás, motoros és elektromos hajója mellett számos kiegészítő, felszerelés és szolgáltatási is megismerhető, illetve nagy hangsúly kerül a vízi sportokra is.

Számos program is várja a látogatókat, a színpadon, olimpikonok és világbajnokok szerepelnek és természetesen szó esik a legfontosabb hazai és nemzetközi versenyekről is. A Budapest Boat Show Bemutató Medencéjében vízből mentés, a látogatók részvételével SUP jóga, és vitorlástesztelés zajlik majd, a Programszigeten pedig vitorlásszimulátor és evezős ergométerek lesznek kipróbálhatók.

A Budapest Boat Show 2020-ban is az Utazás kiállítással egy időben várja a látogatókat. A rendezvényre a belépőjegy már online kapható a www.boatshow.hu weboldalon.

A kiállítás idei díszvendége a Velencei-tó, stratégiai partnere a Magyar Vitorlás Szövetség és a Balaton Boat Show, szakmai védnöke a Hajóipari Vállalkozók Egylete és autós partnere az Audi.

(x)

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor jobb, ha tudod, hogy lakáspiaci elemzők szerint az árak emelkedése lassul, és a finanszírozási költségek is rekord alacsony szinten vannak, de már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 12 millió forintot, 20 éves futamidő mellett már 2,91 százalékos THM-el, és havi 65 769 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal maradnak el ettől a további bankok ajánlatai sem: az Erste Bank például 66 792 forintos törlesztőt ígér 3,13 százalékos THM-en; míg a Takarékbanknál hasonlóan, 3,26 százalékos THM-el, és 66 817 forintos törlesztőrészlettel. Érdemes még megnézni a Budapest Bank, a Raiffeisen és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Lidl

04.02-04.07
Országos

Interspar

04.02-04.11
Budapest

Spar

04.02-04.11
Országos

Tesco

04.02-04.06
Budapest

Auchan

04.02-04.08
Országos

Praktiker

04.02-04.12
Országos

Aldi

04.01-04.08
Országos

Auchan

Húsvét
03.12-04.11
Országos

  Ajánlatunk