15 °C Budapest
Hair Salon During Pandemic. Cropped Hairdressers Hands With Metal Scissors Doing New Haircut.  Real People, Ambient Light

Ez fájni fog: drasztikus áremelésre kényszerülnek a fodrászok, körmödök, kozmetikusok

2022. augusztus 29. 10:15

A szépségipari szakemberek kénytelenek árat emelni az elszálló költségeik miatt: nem csak a rezsi, de az alapanyagok ára is durván megdrágult az utóbbi időben. Sokan közülük azonban attól tartanak, hogy az árérzékenyebb ügyfélkör hátat fordít nekik.

Egymást érik az áremeléseket bejelentő, sajnálkozó, magyarázkodó posztok kozmetikusoktól, szempillás szakemberektől, masszőröktől, pedikűrösöktől. Alig álltak talpra a koronavírus miatti lezárások után, másris itt a következő csapás: bár a legtöbbjüket a katázás átalakítása nem érinti, a rezsi növekedése és a szinte elképzelhetetlen ütemű infláció komoly fejtörést okoz a jellemzően mikro- illetve kisvállalkozási formában dolgozó masszőröknek, fodrászoknak, kéz- és lábápolóknak, valamint kozmetikusoknak - számol be az RTL Híradója.

Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke szerint az infláció továbbra is emelkedő pályán marad legalább őszig, de inkább az év végéig. Az alelnök szerint Magyarországon az utóbbi hónapokban felmerült két újabb szempontot figyelembe kell venni az infláció mértékének becslésénél. Az élelmiszer- és energiaárak eddigi emelkedése mellett számolni kell az aszályhelyzettel is. A másik hatás a rezsiárak emelkedése a legutóbbi kormányzati intézkedés miatt. Ez a szeptemberi számlákban jelenik majd meg, és újabb lökést ad az inflációnak. Az MNB alelnöke szerint a drágulás mértéke elérheti a 18-19 százalékot.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 24. szombat
Gellért, Mercédesz
38. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?