28 °C Budapest
Tavaly több mint 10 ezer cég szűnt meg jogutód nélkül

Tavaly több mint 10 ezer cég szűnt meg jogutód nélkül

2018. június 13. 09:30

2017 végén több mint 14 ezer folyamatban lévő felszámolást tartott nyilván az adóhatóság - írja a Világgazdaság. A kintlévőség összege 420 milliárd forint.

Folyamatosan csökken az elrendelt felszámolások száma a kényszertörlési eljárások bevezetése óta. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 14 700 folyamatban lévő felszámolást tartott nyilván a tavalyi év végén. 420 milliárd forintra csökkent a felszámolással érintett kintlévőség, amely a tavaly év eleji állománynak a 86 százaléka.

Tavaly 9 700 felszámolást fejeztek be, melyek közel négyötöde egyszerűsített eljárásként fejeződött be. Ugyanakkor folyamatosan növekedett az új végelszámolási ügyek száma: tavaly 11 445 cég döntött a jogutód nélküli megszűnés mellett. A végelszámolások által érintett adótartozás összege 3,4 milliárd forint.

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?