Vállalkozók figyelem: újdonság a Budapest Banknál

2011. augusztus 29. 13:04

A vállalkozások hosszabb távú tervezését segítendő, valamint likviditási gondjaira, készletfinanszírozási igényeire adott válaszként a Budapest Bank augusztus végétől kínálja mikro- illetve kis-és középvállalkozások (kkv) részére a Széchenyi Kártya Folyószámlahitelt és a Széchenyi Forgóeszközhitelt.

A Budapest Bank tapasztalatai szerint az elmúlt másfél évben a nehéz általános gazdasági helyzet ellenére már néhány ágazatban, elsősorban a feldolgozóiparban és az exportorientált vállalkozások körében megfigyelhetők az élénkülés jelei. A többi hazai vállalkozásnál még kevésbé érzékelhető a kereslet élénkülése, és ezzel kapcsolatban a beruházási hajlandóság, mivel a cégek nagy része alultőkésített, és likviditási problémákkal küzd, így többségük elhalasztja a nagyobb, kapacitásnövelő fejlesztéseket. A vállalkozások likviditási gondjainak áthidalását illetve készletfinanszírozását, hosszabb távú tervezését segítendő augusztus végétől a BB is elérhetővé tette a Széchenyi Kártya Program egyes termékeit.

Az alultőkésített, de stabil forgalommal rendelkező cégek számára lehet megoldás a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel, amely a cég működése során felmerülő forrásigényre: vásárlásra, átutalásra, készpénzfelvételre használható fel. Segítségével a vállalkozások olyan kedvezményes kamatozású hitelhez jutnak, amely egyszerűen, bankkártyával is igénybe vehető. A mikrovállalkozások maximálisan 15 millió forintot, a kkv-k pedig 25 millió forintot vehetnek fel. Nagy előnye a Budapest Banknál igénybe vehető konstrukciónak, hogy a hitel 15 millió forintig tárgyi fedezet nélkül igényelhető. Ezen kívül az is kedvezővé teszi ezt a megoldást, hogy az állami kamattámogatás illetve a Garantiqa - Hitelgarancia Zrt. kezességvállalása révén az ügyfél csökkentett kamatot és díjat fizet a bank részére, és kevesebb biztosítékra van szükség. Így lehetővé válik, hogy a vállalkozások minél szélesebb köre jusson forráshoz igen kedvező feltételek mellett.

A pénzintézet közleménye szerint ezen túl rendkívül gyors elbírálással segíti a forráshoz jutást: a bank sztenderdizált eljárásának köszönhetően csupán 3 munkanapot vesz igénybe a bírálat. A hitel futamideje 2 év (az 1 éves futamidő meghosszabbításával), a bank a cég pénzügyi mérlege alapján vizsgálja a hitelezhetőséget, és az éves forgalom alapján dönti el hitel összegét.

A Széchenyi Kártya Forgóeszközhitel abban segíthet, hogy a termelők forrást találjanak a stabil működéshez szükséges forgóeszközök beszerzésére. A hitelkonstrukció futamideje minimum 12, maximum 36 hónap, az elérhető hitelösszeg a folyószámlahitelhez hasonlóan mikrovállalkozások számára 15, kkv-k számára 25 millió forint lehet. A Széchenyi Kártya Program keretében igényelt hitelek átlagos összege a Budapest Bank várakozása szerint 1-2 éves futamidő mellett a mikrovállalkozásoknál 3-4 millió, kkv-knál 6-7 millió forint lesz. A bank 2012 során várhatóan a Széchenyi Kártya további termékeivel is bővíti majd kínálatát.

A pénzintézet arra törekszik, hogy különféle garanciaprogramokon és együttműködéseken keresztül a lehető legkedvezőbb finanszírozási megoldásokat kínálja ügyfeleinek. A bankban 2011 júniusától elérhető a Magyar Vállalkozásfejlesztési (MV) Zrt-vel kötött szerződés alapján az Új Széchenyi Hitelgarancia. Az MV Zrt. által nyújtott portfolió jellegű garancia kedvező feltételek mellett (gyors átfutási idő és kedvező díj) 80 százalékban fedezi a vállalkozások kapacitásnövelő forgóeszköz finanszírozási igényeit, ezáltal segítve a kkv-szegmens könnyebb hitelhez jutását.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ugyancsak az ügyfelekkel történő hosszú távú, stratégiai partnerség kialakításához járul hozzá az Eximbank által refinanszírozott hitelkonstrukció. A kis- és középvállalatok mellett június óta nagyvállalatok számára is elérhető konstrukció jelenleg a hazai piacon a legkedvezőbb kamatozású export-előfinanszírozási hitel. Az Európai Beruházási Alappal júliusban kötött garancia-megállapodás pedig lehetővé teszi, hogy a hazai vállalkozók könnyebben juthassanak pénzügyi forráshoz és eszközökhöz vállalkozásuk beindításához, fejlesztéséhez és bővítéséhez.

 

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?