30 °C Budapest

Tesco: elbocsátások és átszervezés

Pénzcentrum
2010. április 1. 09:32

Nem csupán a műszaki cikkek, a háztartási eszközök, a papíráruk, a sajátmárkás termékek és a ruhaneműk érkeznek a magyarországi Tesco áruházakba Szlovákián keresztül a jövőben, hanem a jelenleg is zajló átszervezések nyomán idővel az élelmiszertermékek jelentős része is -írja a Magyar Nemzet.

A lap a hipermarketlánc egyik alkalmazottjától úgy tudja, eddig több mint húsz dolgozónak mondtak fel a Tescónál az átszervezésre hivatkozva.

Információik szerint egy ideje több kisebb raktár építésébe kezdett a Tesco Magyarországon, amelyekből a jövőben kizárólag a gyorsan romló árucikkeket szállítják az áruházakba, az iparcikkeken kívül pedig az összes többi élelmiszertermék jelentős részét is a szlovákiai raktárbázisról juttatják majd el az üzletekbe, a kialakult versenyhelyzet pedig több magyar beszállítót is veszélyeztet.

A Tesco megalapozatlannak tartja a híreszteléseket. Mint elmondták, a globális beszerzés nem élelmiszerekre, hanem főleg textíliákra és elektronikai cikkekre vonatkozik. Ennek központja található Szlovákiában, ahol az iparcikkeket raktározzák és osztják el.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 18. péntek
Arnold, Levente
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?