Extrém erős sör: 9 ezerbe kerül egy üveg

2009. november 27. 13:02

Egy skót sörfőzde piacra dobta a világ legerősebbnek tartott sörét, 32 százalékos alkoholtartalommal. Egy üveg 30 fontot (9000 forint) kóstál majd.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A BrewDog sörfőzde legújabb terméke a Tactical Nuclear Penguin nevet kapta. Korábban a cég már kijött egy igen erősnek tartott sörrel, amit sokan felelőtlen lépésnek tartottak, hiszen Nagy-Britanniában a fiatalok körében súlyos problémát jelent az alkoholizmus. Később - talán ennek ellentételezésére - elkezdett gyártani egy kifejezetten alacsony alkoholtartalmú sört is, amit Nanny State-nek keresztelt.

A Tactical Nuclear Penguin-nel, melyet csak limitált mennyiségben dobnak piacra, az a céljuk, hogy kiszélesítsék az emberek sörről megfogalmazott elképzeléseit, és egy egészen új szintre emeljék ezt a sokszor nem eléggé megbecsült italt.

A BrewDog igazgatója szerint ezt a sört úgy kell inni, mint egy párlatot, csak igen kicsi mennyiségben, kóstolgatva, ízlelgetve.

A figyelmeztetés, illetve fogyasztási tanácsok ellenére sokan felelőtlennek tartják a céget, hogy olyan sört gyárt, amely alkoholtartalmát tekintve felér egy whiskey-vel. A terméket ráadásul aznap mutatták be, mikor a skót kormány javaslatot tett az alkoholtörvény szigorítására, melyben minimális árat szabnának ki az alkohol tartalmú italokra.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 22. 19:20