26 °C Budapest

Extrém erős sör: 9 ezerbe kerül egy üveg

2009. november 27. 13:02

Egy skót sörfőzde piacra dobta a világ legerősebbnek tartott sörét, 32 százalékos alkoholtartalommal. Egy üveg 30 fontot (9000 forint) kóstál majd.

A BrewDog sörfőzde legújabb terméke a Tactical Nuclear Penguin nevet kapta. Korábban a cég már kijött egy igen erősnek tartott sörrel, amit sokan felelőtlen lépésnek tartottak, hiszen Nagy-Britanniában a fiatalok körében súlyos problémát jelent az alkoholizmus. Később - talán ennek ellentételezésére - elkezdett gyártani egy kifejezetten alacsony alkoholtartalmú sört is, amit Nanny State-nek keresztelt.

A Tactical Nuclear Penguin-nel, melyet csak limitált mennyiségben dobnak piacra, az a céljuk, hogy kiszélesítsék az emberek sörről megfogalmazott elképzeléseit, és egy egészen új szintre emeljék ezt a sokszor nem eléggé megbecsült italt.

A BrewDog igazgatója szerint ezt a sört úgy kell inni, mint egy párlatot, csak igen kicsi mennyiségben, kóstolgatva, ízlelgetve.

A figyelmeztetés, illetve fogyasztási tanácsok ellenére sokan felelőtlennek tartják a céget, hogy olyan sört gyárt, amely alkoholtartalmát tekintve felér egy whiskey-vel. A terméket ráadásul aznap mutatták be, mikor a skót kormány javaslatot tett az alkoholtörvény szigorítására, melyben minimális árat szabnának ki az alkohol tartalmú italokra.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 26. kedd
Jusztina
39. hét
Szeptember 26.
Az európai nyelvek napja
Szeptember 26.
A tiszta hegyek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM