Egy kis utazás megéri az olcsóbb italért!

2009. szeptember 8. 17:32

A gazdasági hanyatlás ellenére pörög az alkohol-biznisz az Egyesült Államok területét tekintve 5. legkisebb államában, New Hampshire-ben, mivel a környező államokból is mindenki ott igyekszik beszerezni a betevő esti whiskyjét.


Ahogy az élet minden területét, úgy az alkohol-kereskedelmet is érintette a recesszió, de az Egyesült Államok többi részétől eltérően New Hampshire-ben nem csökkent a fogyasztás. Az állam ugyanis Wyoming mellett az egyetlen olyan, ahol jelenleg nem vetnek ki szeszadót. Az üzlet azóta virágzik, hogy 1933-ban véget ért az alkoholtilalom az Államokban, most azonban különösen meglódult a szekér - tudósít a Wall Street Journal.

New Hampshire déli szomszédja, Massachusetts a nyáron a duzzadó költségvetési hiánya miatt az alkohol további megadóztatására kényszerült - ami külön öröm a kis állam szeszárusainak. A dolog pikantériája, hogy nemrégiben egy az adóemelés mellett szavazó massachusettsi törvényhozási képviselőt kaptak lencsevégre, amint vakációjáról hazatérve bevásárol egy, az államhatárhoz közeli Nem Hampshire-i alkoholdiszkontban.

Az árakat tekintve nem csoda, hogy a politikusok is átjárnak a szomszédba töményért. Egy liter a népszerű Ketel One márkájú vodkából egy New Hampshire-i diszkontban 20,99 dollár. Egy ugyanilyen márkájú vodka háromnegyed literes üvegben egy Boston belvárosában található üzletben 27,39 dollár, vagyis összesen több mint 70 százalékkal drágább. Ennek köszönhetően az üzlet olyan szépen virágzik a kis államban, hogy a gyártók rendszeresen különleges csomagolásokkal és akciókkal lepik el a piacát.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?