17 °C Budapest

Egy kis utazás megéri az olcsóbb italért!

2009. szeptember 8. 17:32

A gazdasági hanyatlás ellenére pörög az alkohol-biznisz az Egyesült Államok területét tekintve 5. legkisebb államában, New Hampshire-ben, mivel a környező államokból is mindenki ott igyekszik beszerezni a betevő esti whiskyjét.


Ahogy az élet minden területét, úgy az alkohol-kereskedelmet is érintette a recesszió, de az Egyesült Államok többi részétől eltérően New Hampshire-ben nem csökkent a fogyasztás. Az állam ugyanis Wyoming mellett az egyetlen olyan, ahol jelenleg nem vetnek ki szeszadót. Az üzlet azóta virágzik, hogy 1933-ban véget ért az alkoholtilalom az Államokban, most azonban különösen meglódult a szekér - tudósít a Wall Street Journal.

New Hampshire déli szomszédja, Massachusetts a nyáron a duzzadó költségvetési hiánya miatt az alkohol további megadóztatására kényszerült - ami külön öröm a kis állam szeszárusainak. A dolog pikantériája, hogy nemrégiben egy az adóemelés mellett szavazó massachusettsi törvényhozási képviselőt kaptak lencsevégre, amint vakációjáról hazatérve bevásárol egy, az államhatárhoz közeli Nem Hampshire-i alkoholdiszkontban.

Az árakat tekintve nem csoda, hogy a politikusok is átjárnak a szomszédba töményért. Egy liter a népszerű Ketel One márkájú vodkából egy New Hampshire-i diszkontban 20,99 dollár. Egy ugyanilyen márkájú vodka háromnegyed literes üvegben egy Boston belvárosában található üzletben 27,39 dollár, vagyis összesen több mint 70 százalékkal drágább. Ennek köszönhetően az üzlet olyan szépen virágzik a kis államban, hogy a gyártók rendszeresen különleges csomagolásokkal és akciókkal lepik el a piacát.

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 12. péntek
Gyula
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem