24 °C Budapest

Tiltás: nem árulhat alkoholt az Auchan

2009. május 22. 15:02

A helyi hatóságok megtiltották az Auchannak, hogy alkoholt forgalmazzon moszkvai üzleteiben. A hírt az áruházlánc szóvivője is megerősítette.

Hírügynökségi jelentések szerint a moszkvai hatóságok megtiltották az Auchan áruházláncnak az alkoholtartalmú italok forgalmazását.

Maria Kurnosova, az Auchan szóvivője szerint az orosz főváros illetékes hatóságai újfajta számviteli eljárásokat vezettek be az alkoholtermékekkel kapcsolatosan. Az áruházlánc pedig egyelőre nem tudott teljes mértékben megfelelni az új szabályoknak.

A szóvivő elmondta, mihelyst rendelkezésükre állnak a szükséges dokumentumok, ismét elkezdenek alkoholos italokat forgalmazni. A tilalom ugyanakkor csak az Auchan moszkvai hipermarketeire érvényes, a város határán kívül eső üzletekben továbbra is zavartalan a kiszolgálás.

A francia üzletláncnak már korábban is meggyűlt a baja az orosz hatóságokkal. Egy esetben hónapokig nem engedtek kinyitni egy új áruházat -különféle hiányzó engedélyek miatt-, míg máskor azzal vádolták az Auchant, hogy nem teljesen legálisan jutottak egy földterülethez.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 13. szombat
Ida
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm