Tiltás: nem árulhat alkoholt az Auchan

2009. május 22. 15:02

A helyi hatóságok megtiltották az Auchannak, hogy alkoholt forgalmazzon moszkvai üzleteiben. A hírt az áruházlánc szóvivője is megerősítette.

Hírügynökségi jelentések szerint a moszkvai hatóságok megtiltották az Auchan áruházláncnak az alkoholtartalmú italok forgalmazását.

Maria Kurnosova, az Auchan szóvivője szerint az orosz főváros illetékes hatóságai újfajta számviteli eljárásokat vezettek be az alkoholtermékekkel kapcsolatosan. Az áruházlánc pedig egyelőre nem tudott teljes mértékben megfelelni az új szabályoknak.

A szóvivő elmondta, mihelyst rendelkezésükre állnak a szükséges dokumentumok, ismét elkezdenek alkoholos italokat forgalmazni. A tilalom ugyanakkor csak az Auchan moszkvai hipermarketeire érvényes, a város határán kívül eső üzletekben továbbra is zavartalan a kiszolgálás.

A francia üzletláncnak már korábban is meggyűlt a baja az orosz hatóságokkal. Egy esetben hónapokig nem engedtek kinyitni egy új áruházat -különféle hiányzó engedélyek miatt-, míg máskor azzal vádolták az Auchant, hogy nem teljesen legálisan jutottak egy földterülethez.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?