15 °C Budapest

Pénzbomba - mikor robban májusban?

Pénzcentrum
2008. május 14. 05:55

Májusban nem csupán a tavasz virágzik, hanem a pályázatok is megújulnak, nyitnak, így igencsak érdemes nyitott szemmel járni a világban annak, aki nem akar lemaradni egyetlen egy lehetőségről sem. Ebben kívánunk segítséget nyújtani olvasóinknak következő, pályázati lehetőségeket felvonultató összeállításunkban.

Az új lehetőségek

A munkahelyteremtés elősegítése elengedhetetlen fontosságú a gazdaság fejlődésének szempontjából, így nem véletlen, hogy több pályázat is ezt tűzi ki célul. Nincs ez másként a nemrégiben közzétett Országos Foglalkoztatási Közalapítvány pályázat, melynek célja a "Plusz 1 fő, a vállalkozás első alkalmazottjának felvétele" címet viselő támogatási program megvalósítása.

A kiírásra gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók, egyéni cég pályázhat, a feltételek között szerepel, hogy legalább 2007. január elseje óta működnie kell, s ugyanezen időszakon belül, illetve a pályázat benyújtásának pillanatában sincsen alkalmazottja. A program keretében olyan személyt kell foglalkoztatni, aki már betöltötte a 18. életévét, nem folytat oktatási intézmény nappali tagozatán tanulmányokat, nem áll alkalmazásban, illetve nem folytat keresőtevékenységet, valamint nem részesül nyugellátásban.

A rendelkezésre álló keretösszeg 400 millió forint, melyből várhatóan 250-350 pályázatot támogatnak majd. A pályázat utófinanszírozású, s vissza nem térítendő támogatást lehet igényelni. Fontos tudni, hogy a pályázati díj 10 ezer forint, pályázni június 2.-ig lehet.


CIP - a környezetvédelemért

Április végén jelent meg az Európai Bizottság új környezetvédelmi programjának 2008-as pályázati kiírásai. A CIP Eco-innovation 2008 célja, hogy támogassa az innovatív technológiák és gyakorlatok első piaci bevezetését, áthidalni a k+f és az üzleti világ közötti szakadékot, s leküzdeni azokat a piaci akadályokat, melyek hátráltatják az új öko-innovatív termékek és szolgáltatások megjelenését.

A program kiírásaira kizárólag elektronikus úton lehet pályázni, elsősorban a kkv- és a magánszektor képviselőinek. A teljes rendelkezésre álló keretösszeg az idei évre 28 millió euro, melyből egy projektre várhatóan 700 ezer euro jut majd. Pályázni szeptember 11.-ig lehet.

Informatikai ötletverseny

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 056 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 47 150 forintos törlesztőt (THM 15,61%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) megjelentette a Cybergeneráció - Informatikai ötletverseny címet viselő pályázatát, melyen Magyarországon tartózkodási hellyel rendelkező 7 és 12, illetve 13. osztályos általános, illetve középfokú tanulmányokat folytató tanuló indulhat.

Támogatást összesen 300 pályázat kaphat, a rendelkezésre álló keretösszeg 100 millió forint, pályázni egyedül és csoportosan lehet, ez utóbbi esetben egy csoportban maximum 4 fő vehet részt.

Mi várható még májusban?

A KKV-kat érintő pályázati kiírások közül a regionális operatív programokon belül több új kiírás is várható ebben a hónapban, melyeket az alábbi táblázatban összesítünk.


Fontos tudni, bármilyen pályázati kiírásra tervezzük benyújtani igénylésünket, minden esetben elengedhetetlen fontosságú, hogy alaposan áttanulmányozzuk a pályázati kiírás összes dokumentációját, s megbizonyosodjunk arról, hogy cégünk, illetve megvalósítani kívánt projektünk megfelel a megadott feltételeknek.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 26. 16:04