Pénzbomba - mikor robban májusban?

Pénzcentrum
2008. május 14. 05:55

Májusban nem csupán a tavasz virágzik, hanem a pályázatok is megújulnak, nyitnak, így igencsak érdemes nyitott szemmel járni a világban annak, aki nem akar lemaradni egyetlen egy lehetőségről sem. Ebben kívánunk segítséget nyújtani olvasóinknak következő, pályázati lehetőségeket felvonultató összeállításunkban.

Az új lehetőségek

A munkahelyteremtés elősegítése elengedhetetlen fontosságú a gazdaság fejlődésének szempontjából, így nem véletlen, hogy több pályázat is ezt tűzi ki célul. Nincs ez másként a nemrégiben közzétett Országos Foglalkoztatási Közalapítvány pályázat, melynek célja a "Plusz 1 fő, a vállalkozás első alkalmazottjának felvétele" címet viselő támogatási program megvalósítása.

A kiírásra gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók, egyéni cég pályázhat, a feltételek között szerepel, hogy legalább 2007. január elseje óta működnie kell, s ugyanezen időszakon belül, illetve a pályázat benyújtásának pillanatában sincsen alkalmazottja. A program keretében olyan személyt kell foglalkoztatni, aki már betöltötte a 18. életévét, nem folytat oktatási intézmény nappali tagozatán tanulmányokat, nem áll alkalmazásban, illetve nem folytat keresőtevékenységet, valamint nem részesül nyugellátásban.

A rendelkezésre álló keretösszeg 400 millió forint, melyből várhatóan 250-350 pályázatot támogatnak majd. A pályázat utófinanszírozású, s vissza nem térítendő támogatást lehet igényelni. Fontos tudni, hogy a pályázati díj 10 ezer forint, pályázni június 2.-ig lehet.


CIP - a környezetvédelemért

Április végén jelent meg az Európai Bizottság új környezetvédelmi programjának 2008-as pályázati kiírásai. A CIP Eco-innovation 2008 célja, hogy támogassa az innovatív technológiák és gyakorlatok első piaci bevezetését, áthidalni a k+f és az üzleti világ közötti szakadékot, s leküzdeni azokat a piaci akadályokat, melyek hátráltatják az új öko-innovatív termékek és szolgáltatások megjelenését.

A program kiírásaira kizárólag elektronikus úton lehet pályázni, elsősorban a kkv- és a magánszektor képviselőinek. A teljes rendelkezésre álló keretösszeg az idei évre 28 millió euro, melyből egy projektre várhatóan 700 ezer euro jut majd. Pályázni szeptember 11.-ig lehet.

Informatikai ötletverseny

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) megjelentette a Cybergeneráció - Informatikai ötletverseny címet viselő pályázatát, melyen Magyarországon tartózkodási hellyel rendelkező 7 és 12, illetve 13. osztályos általános, illetve középfokú tanulmányokat folytató tanuló indulhat.

Támogatást összesen 300 pályázat kaphat, a rendelkezésre álló keretösszeg 100 millió forint, pályázni egyedül és csoportosan lehet, ez utóbbi esetben egy csoportban maximum 4 fő vehet részt.

Mi várható még májusban?

A KKV-kat érintő pályázati kiírások közül a regionális operatív programokon belül több új kiírás is várható ebben a hónapban, melyeket az alábbi táblázatban összesítünk.


Fontos tudni, bármilyen pályázati kiírásra tervezzük benyújtani igénylésünket, minden esetben elengedhetetlen fontosságú, hogy alaposan áttanulmányozzuk a pályázati kiírás összes dokumentációját, s megbizonyosodjunk arról, hogy cégünk, illetve megvalósítani kívánt projektünk megfelel a megadott feltételeknek.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?