A főnök minden lépésünket követi: lassan kávézni sem szabad?

Pénzcentrum
2007. november 8. 11:00

Hamarosan eljuthatunk odáig, hogy a már jól bevált szipogás a főnök előtt, megspékelve egy-két "de rosszul érzem magam" megjegyzéssel néhány szabadnapot jelent, amit otthon az ágyban fekve, pihenéssel vagy bármi mással tölthetünk ha nincs kedvünk dolgozni. Egyre több cég veszi fel a harcot a "lógós" dolgozók ellen, különböző módszerekkel...

Igazából ez a főnök szempontjából is érthető, mert ha éppen nincs kedvünk dolgozni, a munkát senki nem fogja helyettünk elvégezni, de ha már hiányzunk, legalább ne kerüljön sokba a cégnek. A költségcsökkentés miatt vezették be már eddig is sok nemzetközi cégnél, hogy sokkal kevesebb napot tölthetünk betegszabin, mielőtt fizetés nélküli szabadságba fordulna át az influenzánk. A másik bevett szokás pedig az, hogy a számítógépek anyagait bányásszák a szakemberek, hogy vajon mivel is töltjük el a munkaidőnket a munka mellett.

A dolgozók nem igazán érzik át ennek a problémának a fontosságát, bár a vezérigazgatótól az emberi erőforrás területen dolgozókig mindenki egyre többször szembesül ezzel. Egy ezzel foglalkozó tanulmány szerint az éves költsége a hiányzásoknak közel 74 milliárd dollárt (12 737 milliárd forint) tesz ki.

A kifizetett munkabérek 85 százaléka mindössze a tényleges munka, éves szinten a maradék 15 százalék a hiányzások, és a lógás finanszírozása. Ha ezt a nem munkára fordított időt a dolgozók valóban a betegség miatti pihenésre használnák, akkor nem lenne semmi probléma, de egyre több cégvezető kezdi felismerni, hogy sokszor nem erről van szó. A leleményesebb munkavállalók ugyanis képesek betegszabadság alatt nyaralni menni, mert így gyakorlatilag több hivatalos napjuk marad pihenni.

Emiatt van az, hogy a cégek egyre keményebb eszközökhöz folyamodnak. A Wal-Mart például jegyzi, hogy ki az aki korábban megy el, vagy később érkezik, mint a munkaideje, sőt, 4 előre nem jelentett hiányzás után komoly problémákkal nézhet szembe a dolgozó.

Néhány vállalat valóság-show szintű megfigyelőrendszert vezetett be, így kordában tartva a nem eléggé motivált dolgozókat. Sok helyen a munkavállaló már gyakorlatilag úgy érezheti magát, mint régen az iskolában, mikor a tanító nénit mindenről tájékoztatni kellett, és napközben tilos volt kijárni az iskolából...

De úgy tűnik, hogy sokszor működik a fegyelmezés, mivel egy amerikai légitársaság évente összesen 2 millió dollárt (344,12 millió forint) spórol a megszorítások óta. Bár sok esetben már az is elég, ha mondjuk a beléptető-rendszer méri az érkezés és a távozás idejét. A munkarend nincs meghatározva, de a heti 40 órának meg kell lennie, vagyis ha valaki lógni szeretne, vagy csak megnyújtani az ebédidejét, azt megteheti, de másnap nincs kizárva, hogy nem ér haza vacsorára...

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 3. szombat
Ferenc, Olívia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 3. 19:16