8 °C Budapest

Mentesítő járatokkal könnyíti meg az utazók életét a MÁV

2018. december 20. 13:02

Karácsonykor változik a vonatok közlekedési rendje. A könnyebb eljutás érdekében mentesítő vonatok is indulnak, az InterCity-vonatokhoz pedig a helyjegyek igénylésének figyelembevételével plusz kocsikat kapcsol a vasúttársaság.

December 23-án, 24-én és 25-én az ünnepnapi, 26-án a vasárnapi közlekedési rend szerint közlekednek a vonatok. A korábbi tapasztalatokat figyelembe véve idén az elővételekkel együtt december 20-tól nőhet a jegyvásárlás, várhatóan december 21-e, a téli szünet előtti utolsó tanítási nap lesz a legforgalmasabb az ünnepek előtt, ekkor sokan hazautaznak szeretteikhez, akár több mint 135 ezren válthatnak vasúti jegyet. Még december 22-én a délelőtti órákban is erős utasforgalomra lehet számítani.

A MÁV-START - a személy-, sebes- és gyorsvonatokon kívül számos InterCity-t is indít. Ezek a jelentős felkészülés és a megnövelt kapacitás ellenére az ünnepi időszakban - egyes népszerűbb utazási időpontokban - gyorsan megtelnek, ezért az InterCity-kre érdemes elővételben, utazás előtt megvenni a menet- és helyjegyeket.

Mentesítő sebesvonat indul december 21-én 17:28-kor a Nyugati pályaudvarról - Szolnok és Debrecen érintésével - Nyíregyházára; egy másik mentesítő InterCity 20:23-kor ugyancsak a Nyugatiból Nyíregyházáig közlekedik. Nyíregyházáról ugyanezen a napon 19:31-kor mentesítő IC indul a Nyugati pályaudvarra. December 21-én a 6128-as számú, 22:52-kor Debrecenből Nyíregyházára induló járat módosított menetrend szerint közlekedik. A 2608-as (G50-es) járat 17:28-kor indulna a Nyugatiból, a 6118-as számú pedig 18:24-kor Ceglédről; ezek a vonatok nem közlekednek. Budapest és Nyíregyháza között az utasok a hasonló időpontban induló mentesítő sebesvonattal utazhatnak, mely a kimaradó vonatok menetrendje és megállási helyei szerint közlekedik.

Elővételi és kedvezményes jegyvásárlás

A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a MÁV-START azt javasolja utasainak, hogy

a menetjegyeket és a helyjegyeket az ünnepek előtt elővételben váltsák meg, illetve vegyék igénybe az internetes vagy a Vonatinfó mobilalkalmazásból elérhető jegyvásárlási lehetőséget is.

Az okostelefonon, tableten is bemutatható e-vonatjegy előnye, hogy kényelmesen, sorban állás nélkül a nap 24 órájában meg lehet vásárolni, és 10 százalékkal olcsóbb a pénztárban váltott jegyeknél. Az automatából vásárolt vagy online vásárolt és automatából kinyomtatott jegyekre 5 százalékos kedvezményt nyújt a MÁV-START.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Érdemes a csúcsidőn kívüli - a menetrendi keresőben @ jellel jelölt - járatok között is keresgélni. Az általában alacsonyabb kihasználtságú, csúcsidőn kívül közlekedő járatokkal ugyanis 20 százalékos kedvezménnyel lehet utazni tavaly decembertől, amennyiben legalább 100 kilométer távolságra online vásárolt e-vonatjeggyel veszik igénybe. A nagyarányú kedvezménnyel a Budapest-Szombathely/Zalaegerszeg, Budapest-Tapolca, Budapest-Balatonszentgyörgy-Nagykanizsa/Keszthely, Budapest-Pécs, Budapest-Eger/Sátoraljaújhely, Budapest-Záhony, Budapest-Békéscsaba-Lőkösháza és Budapest-Szeged viszonylatokon legalább 100 kilométer távolságra közlekedő, @ jellel jelölt napi 148 vonat utasai élhetnek.

A 26 éven aluli - diákigazolvánnyal nem rendelkező - fiatalok a december 21-én 10 órától 2019. január 1-jén éjfélig tartó időszakban igénybe vehetik a hétvégi, 33 százalékos kedvezményű menetjegyet. A gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok stb. is élhetnek a szokásos kedvezményekkel.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm