21 °C Budapest
Cherry blossoms covered in snow

Beköszönt az áprilisi tél Magyarországon: már havazik, erős, fagyos széllökések lesznek

2024. április 22. 07:23

Télbe fordult az időjárás Magyarországon, a Kékesen ugyanis vasárnap éjszaka havazott. Ami viszont a mai időjárást illeti, a Dunától keletre többfelé esőt okozó egybefüggőbb csapadékzóna fokozatosan északkelet felé mozog, miközben a derült dunántúli tájakon is erősen megnövekszik a gomolyos felhőzet.

Téli hangulat lett úrrá a Kékes, ugyanis vasárnap éjszaka valósággal havazott Magyarország legmagasabb pontján. A hegycsúcsot egy intenzívebb csapadékmező érte el, a hőmérő pedig éppen 0 fok feletti értéket mutatott, így gyorsan fehérbe öltözött a táj – írja az Időkép, aminek az egyik kamerája rögzítette is a történteket.

Eközben a Hungaromet arról tájékoztat, hogy hétfő éjfélig a  Dunától keletre többfelé esőt okozó egybefüggőbb csapadékzóna fokozatosan északkelet felé mozog, miközben a derült dunántúli tájakon is erősen megnövekszik a gomolyos felhőzet. Délután az északkeleti határt is elhagyja a csapadékrendszer, de mögötte helyenként újból kialakulhat zápor. A gomolyfelhők estefelé összeesnek, a záporok megszűnnek. A Dunántúlon és az északkeleti tájakon estig élénk, olykor erős széllökések kísérik az északi, északnyugati szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul. Késő estére 4 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 24. péntek
Eszter, Eliza
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem