2021. március 2. kedd Lujza

Megdőlt a benzin-mítosz: tényleg jobb az osztrák, mint a magyar?


Sokhan gondolják, hogy a külföldi benzin sokkal jobb minőségű, mint a magyarországi üzemanyagok. Ennek jártak most utána, hogy kiderüljön, valóban kedvezőbb fogyasztás érhető-e el az osztrák benzinnel, mint a magyarral.

Letesztelték, jobb-e az Ausztriában kapható benzin, mint a magyarországi üzemanyagok, ugyanis többen is úgy gondolják, hogy a külföldi benzinnel kevesebbet fogyaszt az autó. A Speedzone stábja egy határmenti benzinkúton tankolt 95-ös benzint, majd pedig ugyanannyit tankoltak egy hazai töltőállomáson is. A kétféle benzinből két ugyanolyan Volkswagenbe töltöttek 20 litert, hogy kiderüljön, melyikkel fogyaszt kedvezőbben a gépjármű.

Kiderült, hogy az osztrák benzinnel mindössze 6 kilométerrel tudtak többet menni, mint a magyar kútról tankolt üzemanyaggal, átlagfogyasztás tekintetében alig 3 decinyi volt a különbség. Úgyhogy sok különbség nincs a magyar és az osztrák benzin között.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 5 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Krízishelyzetben a magyar dolgozók: visszaütnek a szőnyeg alá söpört problémák
Az első lépés megküzdeni azzal a terhes gondolattal, hogy nem tudunk visszatérni a járvány előtti normákhoz...


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

02.25-03.03
Országos

Spar

02.25-03.03
Országos

Aldi

02.25-03.03
Országos

Lidl

02.25-03.03
Országos

Interspar

02.24-03.31
Országos


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked