2020. október 21. szerda Orsolya

Kedvezménnyel utazol? Akkor ezt jobb, ha tudod!


A helyi és helyközi közlekedési szolgáltatók a veszélyhelyzet megszüntetését követő 15. napig elfogadnak minden, közszolgáltatási utazási kedvezmény igénybevételére jogosító, lejáró hivatalos okmányt.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium kérése kiterjed minden egyes, közszolgáltatási utazási kedvezményre jogosító, lejáró igazolvány, igazolás, utalvány elfogadására. Ennek megfelelően a 65 év alatti személyek részére kiállított Ellátottak utazási utalványa és az alkalmazásban állók Utazási utalványa az egyéb igénybevételi feltételek figyelembe vételével 2020. március 31-i lejáratot követően is felhasználható utazási kedvezmény igénybevételére.

A felsőoktatásban intézménylátogatási tilalom van érvényben, a köznevelésben az oktatás tantermen kívüli, digitális munkarendben zajlik. Az oktatási intézmények így jelenleg nem tudják érvényesíteni, kiadni a diákigazolványokat és a diákigazolványt helyettesítő, pecséttel és aláírással ellátott, papíralapú igazolásokat.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium rendelkezése szerint a felsőoktatásban tanulók 2020. március 31. után is kedvezményesen utazhatnak a 2019/2020-as tanév I. féléves matricájával érvényesített diákigazolványukkal. Azok a tanulók és hallgatók pedig, akik még nem kaptak diákigazolványt, a számukra elektronikusan elküldött igazolást kinyomtatva élhetnek az utazási kedvezményekkel.

A járvány terjedése akkor lassítható le, ha aki teheti, otthon marad, ezért az intézkedés nem a veszélyhelyzet idejére eső utazások megkönnyítését szolgálja. A rendelkezés alapvető célja az, hogy a veszélyhelyzet megszűnése után minden érintett az okmánya érvényesítéséig, új okmánya kézhezvételéig kedvezményesen utazhasson. Mivel e lehetőséget a veszélyhelyzet megszüntetését követő 15. napig biztosítják a szolgáltatók, a hivatalos okmányok, igazolások, utalványok kiállítására, érvényesítésére bő két hét áll majd rendelkezésre.

Friss hírek a koronavírusról a Pénzcentrum tematikus mellékletében - KATT!

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.15-10.21
Országos

Lidl

10.15-10.21
Országos

Auchan

10.15-10.21
Országos

Tesco

10.15-10.21
Országos

Spar

10.15-10.21
Országos

Praktiker

10.15-10.26
Országos

  Ajánlatunk

Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó