Ez aztán a vidéki könyvtár: sorra keresik fel a legnagyobb magyar írók, költők

2019. december 1. 10:33

Bács-Kiskun megyében, Kecskemét szívében 23 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a Katona József Könyvtár, ahol a legkisebb gyerekektől a szépkorúakig mindenki számára érdekes és hasznos programokkal várják a látogatókat. Egész éves tevékenységüket mindig az aktuális eseményekhez, ünnepkörhöz igazítva állítják össze. Így lett közel 20 éve a december a gyerekek hónapja, amikor még több figyelem irányul a kicsikre. Koleszár Mártával, a Gyermekvilág vezetőjével az adventi készülődésről és programokról beszélgetett a HelloVidék.

Az ünnepi időszakban több a játékos és mesés program, írókkal és költőkkel is találkozhatnak az gyerekek. A 3 év alatti korosztálynak a mondókázó foglalkozások már az ünnep jegyében zajlanak. Ezek alkalmával ünnepi mondókákat és gyerekdalokat tanítanak az anyukáknak, mellyel az otthon játékidőben, már kicsit felkészülhetnek az adventi időszakra - írja a lap.

Óvodások és iskolás gyerekek csoportonként vagy osztályonként látogatnak el a könyvtárba. A csoportok vezetői gyakran kérik, hogy az ismeretterjesztést ötvözve a szépirodalommal és művészetekkel, olyan komplex könyvtári foglalkozásokat tartsanak, mely már az ünnepre való ráhangolódást segítik.

Decemberben sor kerül olyan programokra is, amikor meséket olvasnak fel a gyerekeknek, ilyenkor a családok a szabadidejükben jönnek a könyvtárba meghallgatni a történeteket. Decemberben több nagyobb hangsúlyt kap a mesemondás is, mert a gyerekek ilyenkor kisebb csoportokban varázsolják el történeteikkel a hallgatóságot, miközben kiállják az első mesebeli próbát. 

Ha a teljes december, könyvtári programsorozat érdekel, olvasd el a HelloVidék teljes cikkét!

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem