Young man, businessman holding his cell phone looking at app waiting for a car on a beautiful sunny day looking, Commuting to work, lunch date, meeting or going to the airport, cell phone

Hivatalos, betiltották a népszerű mobilokat: mindet levetették a polcokról, bánhatja, aki már vett

2024. május 15. 06:30

Az InterDigital nyertes szabadalmi perének következtében Németországban ideiglenesen értékesítési tilalmat kaptak a Lenovo és a Motorola termékei, beleértve okostelefonokat, táblagépeket és egyéb eszközöket - számolt be az Android Police.

A Lenovo és a Motorola vállalatok Németországban értékesítési tilalmat kaptak, ami az InterDigital amerikai cég által indított szabadalmi per után történt meg. Az amerikai vállalat nemrég megnyerte a WWAN technológiával kapcsolatos jogi vitát, amelynek következtében megtiltották a Lenovo és Motorola termékek, többek között mobiltelefonok, laptopok és egyéb mobilinternet-kapcsolattal rendelkező eszközök értékesítését az országban.

Ez pedig már nem az első eset, hogy nagy technológiai vállalatok szembesülnek hasonló helyzettel Németországban. 2022-ben a OnePlus, Oppo és Vivo is felfüggesztette termékeinek értékesítését az országban egy Nokiával folytatott szabadalmi vita miatt. Bár az ügy végül rendeződött, így is sok időre kellett elmenniük Európa egyik legnagyobb piacáról.

A müncheni bíróság döntése alapján a Lenovo és Motorola nem kínálhatja vagy importálhatja a szabadalmat sértő termékeit Németországban. Az ideiglenes értékesítési tilalom végrehajtásához az InterDigitalnak 4,5 millió eurót kellett letétbe helyeznie biztosíték formájában. A letétbe helyezés után a Motorola eltávolította okostelefonjainak minden hivatkozását a német weboldaláról, és a Lenovo laptop-listáit is korlátozta.

A harmadik féltől származó kiskereskedők továbbra is árusíthatják ezeket a termékeket, ameddig a készletek tartanak. Azonban újabb készletek beszerzése csak a jogi vita lezárulása után lehetséges. A Lenovo tervezi hogy fellebbez az ítélet ellen, de tekintettel arra, hogy ezek az ügyek hosszan elhúzódhatnak a bíróságokon, előfordulhat, hogy termékeik egy ideig nem lesznek elérhetők Németországon belül.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 24. péntek
Eszter, Eliza
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem