23 °C Budapest
Young woman under training in Gym

Rengeteg magyar tart veszélyes bacitelepet a szekrényében: kevesen tudják, de ezt a ruhadarabot mindig mosni kéne

2024. április 15. 14:13

Egy friss kutatás szerint a nők többsége nem mossa minden edzés után sportmelltartóját, ami az izzadság és baktériumok felhalmozódásához vezet. Szakértők kézi mosást javasolnak a ruhadarab anyagának és formájának megőrzése érdekében.

Egy frissen közzétett kutatás eredményei szerint a nők jelentős része nem mossa ki rendszeresen sportmelltartóját egy-egy intenzív edzés után. A felmérés, szerint minden második nő (52%) nem mossa ki ezt a ruhadarabot minden egyes használat után. Még meglepőbb, hogy 8%-uk soha nem mossa sportmelltartóját. Georgina Bibby, a NEXT nevű cég fehérnemű szakértője a Mirrornak hangsúlyozta, hogy ezeket a ruhadarabokat minden használat után ki kellene mosni.

A sportmelltartók különösen hajlamosak az izzadság összegyűjtésére és a baktériumok felhalmozására, ha nem megfelelő a tisztítás. Bár általánosan elterjedt az a nézet, hogy a melltartókat nem szabad túl gyakran mosni annak érdekében, hogy megóvjuk őket a károsodástól, ez nem feltétlenül igaz a sportmelltartók esetében. Ezeknek az alapvető funkciója az edzések során nyújtott támasz és kényelem biztosítása mellett az izzadság felszívása.

A helytelen mosási módszer valóban károsíthatja ezeket a ruhadarabokat. A kutatás szerint az emberek 78%-a gépben mossa sportmelltartóját, ami nem ajánlott. A kézi mosás előnyösebb módszernek tekinthető annak érdekében, hogy megmaradjon a ruhadarab rugalmassága és formája. Georgina Bibby azt javasolja, hogy áztassuk be őket meleg vízbe körülbelül 20 percre egy kímélő mosószerrel, majd alaposan öblítsük ki.

Amennyiben mégis gépi mosást választunk, kerülni kell a textilpuhítók használatát és ajánlott egy mosózsákba helyezni őket annak érdekében, hogy alakjuk megmaradjon és ne sérüljenek meg. A szárítógép használata szintén kerülendő; helyette terítsük ki őket egy törölközőre vagy szárítóra közvetlen napfénytől távol.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Georgina Bibby azt is tanácsolja, hogy kerüljük el a pántoknál való felakasztást szárítás közben, mivel ez nyújtást okozhat. Fontos továbbá figyelembe venni az egyes sportmelltartók címkéjén található specifikus ápolási útmutatókat is annak érdekében, hogy optimálisan karbantartható legyen minden egyes darab.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 20. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2024/20. heti nyerőszámait. Nem volt telitalálatos szelvény, így a jövő héten a várható főnyeremény 1 miliárd 715 millió forint lesz a hatos...

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm