Young vocalist with a microphone singing on stage

Világsztárokat jelentett be a MOL Nagyon Balaton: itt a 2024-es fellépők friss listája

2024. április 9. 14:03

Gregory Porter Veszprémben, a Morcheeba Paloznakon, Jan Blomqvist Tihanyban, a Purple Disco Machine és Azahriah Zamárdiban ad koncertet a MOL Nagyon Balaton idei nyári fesztiválsorozata keretében.

Kapolcstól Balatonfüreden és Keszthelyen át egészen Siófokig számos világsztár, valamint Azahriah-tól Zoránig hazai művészek százai lépnek fel. Várhatóan idén is több százezer vendéget vonzanak a tó környékére a kulturális események és fesztiválok - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

2024-ben a Jazzpiknik, a VeszprémFest, a Strand Fesztivál, a Balaton Piknik, a ZamJam, a Kultkikötő, a Művészetek Völgye, a Balaton Sound, a B my Lake, a Veszprémi Utcazene Fesztivál vagy a Plázs mellé újabb nívós produkciók sorakoznak fel. A MOL Nagyon Balaton része idén a Be Massive Horizon programja, a balatonakarattyai Peter's Terasz és az alsóörsi Tábor Fesztivál is. A Bagossy Brothers Company Balaturné címmel ötállomásos biciklis miniturnét szervez a tó körül.

Mint írták, több mint egy évtizedes fennállása óta a Nagyon Balaton a hazai turizmus egyik legfontosabb védjegyévé vált. Az alapítók feladatuknak tekintik, hogy a hazai és külföldi látogatók a sokszínű kulturális és gasztronómiai kínálat ismeretében látogassák meg és térjenek vissza a Balatonhoz.

Túlzás nélkül kijelenthető, hogy világszínvonalú vonzerőt mondhat magáénak a Balaton az idei évben is. Hosszú ideje jellemzően közel egymillió vendéget vonzanak a Balatonra a kulturális programok

- idézte az alapító Fülöp Zoltánt és Lobenwein Norbertet a közlemény.

Az idei szabadtéri programok sorát a Be Massive Horizon nyitja Balatonbogláron május 25-én, majd június 8-án Szántód-Tihany között félúton az új kompok avatójával folytatódik a Horizon partik sorozata. A ZamJam megújult formában, ingyenes rendezvényként május 31. és június 2. között Zamárdiba várja a közönséget. A háromnapos fesztiválon fellép például a Hot Jazz Band és Charlie, lesznek gyermek-, sport- és képzőművészeti programok, kertmozi, irodalmi terasz.

Júniustól a Plázs Siófok többek között az Edda, Dzsúdló, a Neoton Família és a Quimby koncertjével és dj-kkel, a Kultkikötő programjai Balatonszárszótól Alsóörsön át Balatonföldvárig színházzal, filmklubbal, klasszikus és könnyűzenei programokkal nyújtanak kikapcsolódási lehetőséget. A hónap utolsó hétvégéjén a 6. Bondoró Nemzetközi Utcaszínház Fesztiválon nemzetközi és hazai attrakciók, gólyalábasok, bábművészek, artisták és zenészek lepik el Balatonalmádit.

A Balaton Piknik június 14-től 16-ig ezúttal Tihanyba érkezik. A fő helyszínen szombaton és vasárnap piac, kortárs művészek pop-up tárlatai, estefelé koncertek, világsztár dj-k várják a közönséget, köztük Worakls és Jan Blomqvist. Július 3. és 6. között a legismertebb elektronikus zenei sztárok várják a rajongókat Zamárdiban a Balaton Soundon, amely idén is otthont ad a B my Lake fesztiválnak. Néhány név a programból: Adam Beyer, Juliet Fox, Paul Kalkbrenner, Alison Wonderland.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Művészetek Völgye összművészeti fesztivál több ezer programmal, többek között az Elefánt, a 30Y, a Parno Graszt és Platon Karataev koncertjével készül július 19. és 28. között Kapolcson, Vigántpetenden és Taliándörögdön. A Paloznaki Jazzpikniken augusztus 1-től 3-ig Anastacia-, Brand New Heavies-, Morcheeba-, Izo FitzRoy- és Tony Hadley koncert is lesz, július végén pedig a Veszprémi Utcazene Fesztivált rendezik meg.

A Strand Fesztiválon a hazai klubok és koncerthelyszínek főszereplői adják egymásnak a színpadot augusztus 22. és 24. között Zamárdiban. Itt ad koncertet Azahriah, a Bagossy Brothers Company, Majka, Dzsúdló és Beton.Hofi is, a nemzetközi szintérről pedig Alok, Elderbrook és a Chase & Status. Ismét jelen lesz a cirkuszok világa, a közönség kipróbálhatja magát az artisták világában.

A rockzenét kedvelőket a Tábor Fesztivál várja Alsóörsön augusztus 28-tól 31-ig a Stratovariusszal, a Toy Dollsszal és a Korpiklaanival. Június első szombatján a borrajongó természetbarátoké lesz a főszerep a Szent György-hegy Hajnalig eseményen, a szentgyörgyvári Margófeszt irodalmi és filmprogramjait pedig kiegészíti Bödőcs Tibor, a Péterfy Bori & Love Band, a hiperkarma és a Platon Karataev.

Május végén jelenik meg a Best of Summer kiadványunk, amely a régió eseményeinek programjait mutatja be, a közösségi média felületeken pedig naponta adunk hírt a Balaton eseményeiről

- mondta Váncza Panna, a MOL Nagyon Balaton vezetője.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 30. kedd
Katalin, Kitti
18. hét
Április 30.
A katonazene napja
Április 30.
Jazz világnap
Április 30.
A méhek napja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem