12 °C Budapest
Tényleg ilyen fukar volt a sztárkapus? Ezzel jutalmazta vagyont érő pénztárcája megtalálóját

Tényleg ilyen fukar volt a sztárkapus? Ezzel jutalmazta vagyont érő pénztárcája megtalálóját

2022. július 24. 11:01

Fukarsággal vádolja jótevője Manuel Neuert, a Bayern München világbajnok sztárkapusát egy taxis, aki megtalálta, és visszajuttatta neki pénztárcáját. A focista ugyanis pénzjutalom helyett csak egy ezt küldött neki, amivel igazából sokmindent nem tud kezdeni. A német törvények egyébként azt is szabályozzák, hogy mekkora jutalom jár a becsületes megtalálóknak.

Eléggé fukar volt Manuel Neuer, a Bayern München és a német válogatott sztárkapusa azzal a taxissal, aki visszajuttatta neki elhagyott pénztárcáját. A SkySports szerint a taxisofőr pár hete fuvarozta a világbajnok, BL-győztes játékost és barátját Münchenben, a műszak végén pedig megtalálta a brifkót az autóban. Benne 800 euróval (kb. 320 ezer forinttal) és bankkártyákkal.

A taxis másnap 120 kilométert autózott, hogy visszajuttassa a tárcát a jogos tulajdonosának, azaz a kapus menedzserével vette fefl a kapcsolatot. Pár hét múlva egy Bayern München-mezt kapott postán, amihez semmilyen üzenet nem volt mellékelve. Csalódott volt, mert a fáradtság mellett pénzébe is került, hogy ennyit autózzon a tárcával, és elmondása szerint a mezzel nem tud mit kezdeni.

A németországi törvények szerint egyébként 500 eurós értékig (kb. 200 ezer forint) öt százalék jutalom illeti meg a becsületes megtalálókat, akik visszajuttatják a talált tárgyat a tulajdonosnak. 500 euró felett további három százalék jutalom jár, így a taxisnak legalább 34 eurót (13 ezer forintot) kellett volna kapnia a sztárkapustól. És akkor még nem tudni, mennyi volt a bankkártyákon, de abból kiindulva, hogy Neuer évente kb. 18 millió eurót (több mint 7 milliárd forintot) keres klubjánál, nem kevés. Ugyanakkor az ajándékba küldött mez sokkal drágább, 100 eurót (40 ezer forintot) is elkérnek érte a boltokban - csak épp a megtaláló nem tudja mire használni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Friss! A Hatoslottó nyerőszámai a 38. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2022/38. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így a 39. héten 350 millió forintért játszhatnak majd a szerencsevadászok a hatoslottón.

A Hatoslottó nyerőszámai a 37. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2022/37. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így a 38. héten 260 millió forintért játszhatnak majd a szerencsevadászok a hatos...

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 26. hétfő
Jusztina
39. hét
Szeptember 26.
Az európai nyelvek napja
Szeptember 26.
A tiszta hegyek napja
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 25. 16:07