2020. július 7. kedd Apollónia

Kezdődhet a gigairtás: ettől egy szúnyog élete sem lesz biztonságban


A katasztrófavédelem számára a csípőszúnyog-ártalom elleni hatékonyabb védekezésre a kormány 825 millió forintot csoportosított át az idei költségvetésben  - derült ki a szerdán megjelent Magyar Közlönyből. 

Azonnali intézkedést ír elő a pénzügyminiszternek, a  többletforrást pedig a védekezés fokozására kell fordítani a határozat szerint, mely arra is kitér, hogy a szúnyoggyérítési ütemezése során figyelembe kell venni a turisztikai szempontokat - írja a 24.hu. Tehát az irtás a turisták által nagy számban látogatott területeken, és a nagy érdeklődésre számot tartó turisztikai rendezvények helyszínein kiemelten fontos.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter múlt csütörtökön jelentette be a rendkívüli szúnyogirtás plusz forrásait.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS