24 °C Budapest
package delivery man, driving, delivery of boxes and merchandise, logistics, small business owner, self-employed

Új átverés tarolja le az országot: ha ilyen csomagot hoznak, át ne vedd, sokba fog kerülni

2024. április 6. 11:03

Több tízezer forintot is legombolhatnak rólunk, ha kifizetjük az átverős csomag díját, pedig vagy semmit, vagy csak értéktelen vacakot kapunk. Olyannak is simán kiküldhetik, aki nem is rendelt semmit.

Teljesen újfajta átverés terjed egyre inkább Magyarországon - ezt írja cikkében a 24.hu. Az új módszernek az a lényege, hogy meg sem rendelt csomagokat küldenek ki az áldozat címére, amit sokszor ki is fizetnek a becsapottak.

A csomag felbontása után szembesülnek csak azzal, hogy a doboz vagy üres, vagy valami filléres, teljesen használhatatlan terméket tartalmaz. Egy, a 24.hu-nak nyilatkozó futár azt mondja, hogy sok esetben már a csomag külalakjából lehet tudni, hogy átverés céljából küldték ki a címre.

A FAN-jelzéssel ellátott csomagok a futárok szerint nagyjából egy-két éve jelentek meg a forgalomban, többnyire 7500, 15 000, 22 000 vagy 30 ezer forintos áron futnak. A helyzetet bonyolítja, hogy sokszor akinek ez érkezik, tényleg rendelt valamit, vagyis azért fizeti ki, mert a régen várt csomagra számít.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 20. hétfő
Bernát, Felícia
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem