0 °C Budapest

Címke: csomag küldés (21 cikk)

MTI | 2013. július 1. 09:02

Csökkennek a roamingdíjak az EU-ban

Tovább csökkentek az Európai Unión (EU) belüli mobiltelefonálás és adatküldés roamingdíjai, amelyeket a magyarországi mobilszolgáltatóknak is alkalmazniuk kell.

Pénzcentrum | 2012. április 24. 05:23

Így kerülheted ki a telefon-különadót

Hétfőn tette közzé a kormány a Széll Kálmán Terv 2.0 címet viselő gazdasági programcsomagot, amely tartalmazza a távközlési szolgáltatásokra kivetett adó tervét is. Az adó általánosan minden megkezdett perc és elküldött SMS/MMS után 2 forint, a kormány idén 30, jövőre pedig már 52 milliárd forintos bevételre számít. A Pénzcentrum.hu most olyan ötleteket mutat, amellyel kikerülheted az új adót - vagy legalábbis megúszhatod, hogy komolyabban emelkedjen a telefonszámlád. "A bevételek növelését szolgálja a távközlési szolgáltatásokra kivetett, indirekt adó bevezetése. A 2012-es költségvetés egyensúlyának biztosítása érdekében az adónem már az idei év közepétől bevezetésre kerülne. Mint írják, az adó illeszkedik a kormány jövedelmi adók súlyának csökkentését és az indirekt adók súlyának növelését célzó politikájába. Hasonló, fogyasztási típusú telekommunikációs adóra találhatunk példát az Egyesült Államok számos tagállamában és Máltán. Az adó általánosan minden megkezdett perc és elküldöt...

Pénzcentrum | 2011. július 1. 14:32

Mobilnetezz olcsón: itt vannak a legjobb tarifák

Előző körképünkkel ellentétben most kivétel nélkül minden szolgáltatónál találunk megfelelő mobilinternet csomagot. Az átverések időszakának úgy néz ki, hogy vége lehet. A körültekintő okostelefon tulajdonosok végre szabadon böngészhetnek okostelefonján. Milyen csomagok vannak és mire figyeljünk?

Pénzcentrum | 2010. június 23. 11:02

Figyelj a telefonodra: horribilis számlát kaphatsz!

Megújult a szándékolatlan roaming térkép, amely felhívja a figyelmet az országhatár közelében nem kevés bosszúságot és többletköltséget okozó jelenségre. Takács Péter, a hírközlési fogyasztói jogok képviselője (HFJK) elmondta, a határ közeli településeken mindenkinek érdemes figyelnie erre, hogy a számlát látva később senkit ne érhessen kellemetlen meglepetés.

Pénzcentrum | 2010. április 27. 05:40

Nyolc hiba, amit ne kövess el az adóbevallásodban!

Idén is május 20-a az éves adóbevallások postára adásának illetve elektronikus elküldésének határideje. Az adóhatóság korábbi tájékoztatása szerint a bevallásukban hibázók többsége már a nyomtatvány főoldalán ront. Mire figyelj, ha nem szeretnél bosszantó hibát véteni, mely érvényteleníti az szja bevallásod? A következő sorokból megtudhatod...

Pénzcentrum | 2009. november 19. 11:31

Súlyos bírság: bűnös a Pannon és a Vodafone!

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott két távközlési szolgáltató, a Pannon GSM Zrt.és a Vodafone Zrt. - állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal.

Pénzcentrum | 2009. június 1. 08:00

A MédiaMánia csomagokkal bátran telefonálhatsz, SMS-ezhetsz, internetezhetsz vagy tévézhetsz a mobiloddal!

Az élet tele van emlékezetes pillanatokkal. Egyik nap a kedvenc kávézódban szembetalálkozol rajongott énekeseddel vagy egy céges bulin Superman jelmezben látod táncolni a főnöködet. Szerencsére a mobiloddal megörökítheted a legváratlanabb pillanatokat, és azokat könnyedén megoszthatod barátaiddal, ismerőseiddel is. Esetleg az tart vissza, hogy mennyibe kerülhet mindez? Elgondolkozol, küldj-e SMS-t, e-mailt vagy a fotóidat feltöltsed-e az internetre a mobilodról? A MédiaMánia csomagokkal mindez nem lehet kérdés, hiszen a kedvező havi és percdíjak mellé ráadásként díjmentes SMS-eket, internetet és Mobil TV-t is kapsz!