22 °C Budapest
Vegan beetroot avocado salad with seeds and sprouts. Healthy diet meal

Filléres őrület terjed a magyar kertekben, erkélyeken: egyszerűnek tűnik, de vannak buktatói

2023. június 20. 08:17

A pandémia alatt sokan kezdtek otthon kertészkedésbe, divatba jöttek a magaságyások, balkonkertek. A mikrozöldek és csírák termesztése korábban sem volt ismeretlen, de szintén hatalmas lendületet kapott a járvány alatt. Azért is vágtak bele egyre többen, mert termesztésük viszonylag egyszerű, a siker azonnali, gyorsan nőnek, így hamar fogyaszthatók és persze egészségesek is. "Az emberek csak most kezdik igazán felismerni azt, hogy az egészségükre érdemes odafigyelni, és ebben az egyik legfontosabb szerepe az étkezésnek van" - mondta a HelloVidéknek Schweitzer Anita, a Legeldle egyik tulajdonosa.

"Köztudott, hogy a mikrozöldek és csírák többszörös vitamintartalommal rendelkeznek a kifejlett zöldségekhez képest, ezáltal nagyon hatékonyan tudják támogatni az immunrendszerünket. Ezen túl az otthoni növénytermesztés egy nagyon jó természetközeli hangulatot ad az embernek a bezártságban, legyen szó kijárási tilalomról, vagy csak egy szimpla rossz időről. Úgy gondoltuk, hogy nagy segítség lehet ez sokak számára. Az első tél után rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk és ennek nagyon örültünk, tovább motivált bennünket abban, hogy még több emberrel megismertessük ezeket a csodálatos tevékenységet" - mondta el a lapnak Schweitzer Anita, aki párjával 2021 őszén indította el mikrozöldekkel és csírákkal foglalkozó vállalkozását.

A Legeldle nem kész mikrozöldeket és csírákat árul, hanem a megfelelő eszközöket és magokat a hozzá való tudással együtt azoknak, akik szeretnének otthon termeszteni saját és családjuk részére. "Az otthon termesztett mikrozöldek és csírák számos előnnyel járnak a bolti, készen kapottal szemben. Az egyik legfontosabb különbség az ára, ugyanis jóval olcsóbban tudunk magunknak termeszteni. A másik lényeges különbség pedig a frissesség. A konyhánkból azonnal elérhetőek, frissen vágva tehetjük a salátákba, szendvicsekbe, turmixokba vagy díszítésnek a főételekre" - magyarázta a cég tulajdonosa.

A mikrozöldek és csírák termesztése mindenki számára elérhető, ráadásul nem szezonális, ugyanis télen is megteremnek. Nem kell hozzá kert, elég egy ablakpárkány és napok alatt friss és egészséges zöldekkel tarkíthatjuk az ételeinket. Szaktudás sem kell hozzá, csak napi mindössze 1 perc időráfordítás

- magyarázta.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A teljes interjú arról, hogy miért érdemes a mikrozöldeket és csírákat fogyasztani, hogyan érdemes termeszteni őket, és miként látja piaci helyzetét a mikrozöldekre, csírákra fókuszáló magyar vállalkozás, a HelloVidék oldalán olvasható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 29. hétfő
Péter
18. hét
Április 29.
A tánc világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm