2 °C Budapest
Már ezért az alapanyagért is óriási a várólista Magyarországon: hamar döntsön, aki felújítana

Már ezért az alapanyagért is óriási a várólista Magyarországon: hamar döntsön, aki felújítana

2022. augusztus 2. 21:06

Jó hír a most építkezőknek, hogy a térkövek „mindössze” 20-30%-ot drágultak mentek át, ami elmarad a falazó- vagy szigetelőanyagok esetében tapasztalt ennél sokkal drasztikusabb emelkedéstől. Ugyanakkor a térkövezőknek érdemes időben lépniük, hiszen normál esetben 1-2 hétbe telik az alapanyag beszerzése, de a ritkábbí típusokra akár két hónap is lehet a várakozási idő. Érdemes akár három hónappal előbb elkezdeni a térkő burkolatának kiválasztását.

"A legkeresettebb térkövek sztenderd színekben 1-2 hetes szállítási idővel elérhetők, míg az extrább típusok a kiválasztott színben 6-8 hét alatt érkeznek meg. Hogy számszerűsítsük a vevő térkővásárlási lehetőségeit: a jövő hétre mintegy 15-, míg szeptemberre körülbelül 200-féle kő közül választhat az érdeklődő” – mondta Dalos András, a Dalos Tüzép ügyvezetője a cég közleményében.

Jó hír a most építkezőknek, hogy bár a térkő gyártásához használt cement ára gáz- és energiafüggő, a térköveket nem kell kiégetni, azokat csak préselik. Ennek következtében nem emelkedett olyan drasztikusan az áruk, mint a falazó- vagy szigetelőanyagok esetében: az elmúlt év során „mindössze” 20-30 százalékos drágulásnak voltunk tanúi.

Vásárlás előtt érdemes átgondolnunk, hogy a térkő hova lesz elhelyezve. Milyen környezetbe kerül, és mit várunk tőle? A térkövek ugyanis nemcsak burkolatnak alkalmasak, hanem akár tűzrakóhely, grillező, garázslejáró vagy kerti nappali is építhető belőlük. A kert díszítésétől a több ezer négyzetkilométeres parkolóprojektig számtalan elképzelés megvalósítható a segítségükkel. Nemcsak a szemünk elkápráztatására valók, hanem alkalmasak arra is, hogy kiéljük velük a kreativitásunkat

– zárja Dalos András a térkő burkolatok kiválasztásához adott javaslatait.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Sötét vagy világos térkövet érdemes választani?

Dalos szerint ma már nem csak a szürke, betonra emlékeztető térkövekre van kereslet. Szinte korlátlan a választék, így bármilyen, a személyiségünkhöz passzoló stílus megvalósítható általuk, a klasszikustól a letisztultabb irányzatokig. A látvány mellett fontos a praktikumot is szem előtt tartani, amikor választunk, hiszen a minőségi térkő burkolat egy életre szól.

Lényeges szempont lehet az is, hogy a szürke köveket könnyebb tisztán tartani, és a sötét köveken kevésbé látszanak meg az olyan szennyeződések, mint például a lecsöpögő motorolaj vagy a kiömlő vörösbor. A nyári kánikulában viszont ezek a kövek átforrósodnak, míg a világosabb árnyalatok hűsítően hatnak. Negyven fokos hőségben bőrt perzselő fokokban mérhető a különbség. Sok kisgyerek talpa és édesanyjuk tekintete árulkodón beszél erről” – mondja.

Elmondása szerint továbbra is sokak kedvence az antracitszürke, de a rusztikusabb, antikolt hatást keltő homok- és földszíneknek is megvannak a rajongói. Emellett az őszi lomb, a kagylóhéjszín, a barnás és bordó árnyalatú kövek is egyre több kertet díszítenek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem