4 °C Budapest

Újabb akcióhullám a magyar boltokban: ez most a nagy sláger

2016. április 14. 05:50

A kertépítési szezon körülbelül márciustól májusig tart, így már javában a közepén járunk: szép számmal fogynak a kertészeti kellékek, mint a palánták, virágföldek és a kaspók, de a függőágyak és a grillek is. Mennyit költenek az emberek ilyesmire, melyek a slágertermékek, és érdemes lesz-e valahova elindulni fűnyírót venni most vasárnap?


Amint kisüt a nap, vagy a hőmérséklet átlag felett alakul, a muskátlikkal teli virágládák, a függőágyak és a grillek kötelező kellékekké válnak, és már nemcsak a nagyobb kertekben, hanem a teraszokon és az erkélyeken is. Sokan kapnak kedvet, hogy hangulatosabbá tegyék otthonuk kültéri részeit és szívesen is költenek erre. Megkérdeztünk néhány áruházláncot, hogy milyen akciókkal várják a hobbikertészeket a következő hónapokban, és hogy mikor nyitnak ki újra a vasárnapi vásárlóknak.

Már annak is kerti dísz kell, akinek csak erkélye van

Most, hogy tovább van világos, egyre melegebbek az esték és a hétvégék is, és lassan itt a grillszezon, az emberek szívesen látnak hozzá kertjük otthonossá tételéhez.

Nemcsak a méretes kerteket, hanem a kisebb teraszokat vagy erkélyeket is szívesen rendezzük be kerti bútorokkal, virágtartókkal, kültéri lámpákkal és más kerti díszekkel.

Kedvelt újdonságnak számítanak a kerttulajdonosok körében a kerti függőszékek, amelyek többféle formában és méretben kaphatóak" - mondta el a KIKA a Pénzcentrum megkeresésére. Áprilistól már kedvezményesen hirdetnek bizonyos termékeket az aktuális szezonból, április utolsó hetétől pedig várhatóan minden kerti bútor és kiegészítő akciós áron kapható a lakberendezési láncnál.

Javában tart a szezon az Oázis Kertészetnél is, ahol szintén a kültéri díszeké a főszerep a hagyományos kertészeti termékek mellett.

Most éppen a különleges hortenziafajtákat kedvelik a vásárlók, de a muskátli évek óta az egyik legnépszerűbb termék a lakossági vásárlók körében.

"Időről időre vannak akciós ajánlatok az üzletekben, a nyár egyes hétvégéin például a hőmérséklet alapján adunk százalékos kedvezményt, de az olimpiával kapcsolatban is lesz majd játék és kedvezmény" - árulta el Boross Dávid, az Oázis Kertészet marketing és fejlesztési igazgatója.

A Praktiker szintén gondol azokra is, akik kikapcsolódásra szeretnék használni a kertjüket: nagy népszerűségnek örvendenek a kerti garnitúrák és a grillek, de a május 4-ig érvényes extra ajánlatban függőágyak, függőszékek, napozóágyak és felfújható fotelek is szerepelnek. Virágföldek, kaspók, balkonládák és fűnyírók is vásárolhatók akciósan, április 17-ig pedig ingyenesen házhoz szállítják a 30 ezer forint feletti webshopos rendeléseket.

Ne olcsó legyen, hanem szép

Bár az akció és a kedvezmény szavak, minden esetben csalogatják a vásárlókra, ebben a termékkategóriában nem az alacsony ár az elsődleges. A több mint 3 millió magyar háztartás mintegy tizedének van kertje, amibe akár egy kisebb kocsibejáró is beletartozik, de ezeknek csak a harmadát hasznosítják díszkertként, vagyis összesen 100-150 ezer háztartás van Magyarországon, amely egyáltalán költ ilyesmikre (ebben nincsenek benne a teraszok) - tudta meg a Pénzcentrum az Oázis Kertészettől.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ez egy meglehetősen szűk réteg, de a kertjüket kevesen szépítgetik kényszerből: ők tehát valóban lelkesek, és ebből következik, hogy nem sajnálják rá a pénzt. Ezek a vásárlók nem a legolcsóbb termékeket keresik, hanem hajlandóak egy kicsit többet költeni a minőségre, hogy egész nyáron szép legyen a kert. A Praktiker szerint is megfigyelhető egyfajta elmozdulás a minőség irányába az ár-érték arány tekintetében. Az átlagvásárlás értéke változó ennél a termékkörnél, de elmondható, hogy az átlagköltéshez képest, kerti termékekre ennek háromszorosát is elköltik a vevők.

Mi lesz most vasárnap?

A KIKA tapasztalatai szerint az elmúlt néhány év márciusában nagyobb volt az érdeklődés a kerti bútorok iránt, mint az idei évben. Lehetségesnek, hogy mivel tavaly március közepén lépett érvénybe a vasárnapi boltzár törvénye, a többség sietett letudni a kertészettel kapcsolatos nagybevásárlást még a vasárnapi vásárlási lehetőség megszűnése előtt.

A törvény visszavonása azonban olyan átszervezést igényel, főként a human erőforrás területén, amit egy  nagyméretű üzleteket működtető áruházlánc nem tud egyik napról a másikra kivitelezni.

Ha kihirdetésre kerül a törvénymódosítás, a KIKA a jogszabályoknak megfelelően fogja átszervezni a nyitva tartást. Várhatóan május 8-án lesznek nyitva először vasárnap KIKA-áruházak a korábbi nyitva tartás szerint, vagyis 10-től 19 óráig.

Az Oázis Kertészet is üdvözli a vasárnapi boltzár visszavonását, hiszen a kertészkedés többnyire hétvégi családi program, és sokszor az utolsó pillanatban derül ki, hogy szükség van még valamire. Korábban náluk a vasárnap volt a hét második legforgalmasabbja, a boltzár óta pedig a 10 százalékkal megnövekedett szombati forgalom miatt kényelmetlenebbé vált a vásárlás és nehezebbé a minőségi kiszolgálás biztosítása. Az átállás azonban itt sem megy egyik napról a másikra: bár vasárnaptól már nyitva tartanak az üzletek, most csak délután 14 óráig, és csak olyan munkavállalókkal, akik önként jelentkeztek. A tervek szerint április 24-től visszaállnak az eredeti vasárnapi nyitva tartásra, vagyis 18 óráig tartanak majd nyitva.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm