-2 °C Budapest

Olcsóbb lehet az áram júniustól

2012. május 21. 09:03

Júniusban belépne a villamos energia magyarországi lakossági piacára a csehországi tulajdonú Energetikai Központ Zrt. Az engedélye és üzletszabályzata már megvan, de még számos feladatot kell megoldania, hogy kereskedésbe foghasson- írja a Világgazdaság.

A magyarországi lakossági árampiacon szeretne villamos energiát eladni az Energetikai Központ Zrt. (EK), amelynek hosszabb távú terveiben a lakossági gázértékesítés is szerepel - tudta meg a Világgazdaság. A júniusra tervezett piacra lépés már csúszás az előzőleg februárra kitűzött időponthoz képest, de már az is késés lett volna az eredeti, tavaly októberi dátumhoz képest. Az előkészületek azonban tovább tartottak a feltételezettnél.

A lap információja szerint a társaság az egyetemes szolgáltatói tarifákhoz képest 4, 6, illetve 8 százalékot tervez engedni az áram árából, tehát nem a számla végösszegéből. Ezzel nehéz feladatra vállalkozik, a hazai egyetemes piaci áraknak ugyanis nehéz alámenni, azokat ugyanis a hatóság szabja meg, amelynek viszont messze nem elsődleges célja a tényleges piaci árviszonyok követése. Nem véletlen, hogy a villamos energia lakossági piacára mostanáig csak a T-Com lépett be, az is még a hatósági árképzés bevezetése előtt, de már akkor sem a hatalmas profit reményében, hanem meglévő, országos ügyfélszolgálati infrastruktúrája és vevőinformációs adatbázisa kihasználásaként, illetve infokommunikációs ügyfélköre megtartása, netán bővítése érdekében.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 22:14
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 18:19