30 °C Budapest

Delfináriumot is építene Szlovákiában a TriGranit

Pénzcentrum
2010. június 24. 10:18

A 1.5 milliárd eurós beruházásnak szánt szlovákiai Metropolis óriásprojekt keretén belül delfináriumot is építene a TriGranit - értesült az Új Szó. A pozsonyi újság cikke szerint a delfinárium elsősorban a tervezett kaszinó építését ellenző közvélemény meggyőzését szolgálja.

Az Új Szó cikke úgy fogalmazott, hogy a TriGranit újabb fegyvert vetett be a Metropolis megvalósítása érdekében, és a delfinárium tervének bejelentése arra enged következtetni, hogy a fejlesztő nem adja fel a harcot a kaszinót ellenzőkkel szemben.

Mint korábban megírtuk, a TriGranit Pozsony határában szórakoztató- kereskedelmi- és - konferenciaközpontot tervez megépíteni mintegy 1,5 milliárd eurós befektetéssel. A Metropolis többfunkciójú fejlesztés lenne, melyben helyet kapna többek között egy óriáskaszinó is. A kaszinót a TriGranit tavalyi bejelentése szerint az amerikai Harrah’s Entertainment üzemeltetné.

2010.03.09 15:55
Nemet mondtak Demján kaszinóvárosára
2010.03.03 08:59
Az egyház is Demjánék beruházása ellen fordult
2009.10.13 15:18
Gigantikus projektet mutatott be Szlovákiában a TriGranit

A kaszinó terve azonban hiába nyerte el az akkori szlovák kormány tetszését, a pozsonyi városvezetés, az akkor még ellenzékben lévő Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH), valamint a szlovákiai katolikus egyház tiltakozott a TriGranit tervei szerint. Andrej Durkovsky pozsonyi főpolgármester még tavaly decemberben kijelentette, hogy szívesen látják a szóraskoztató-, kereskedelmi- és konferencia-fejlesztéseket, azonban a kaszinó ötletét elvetik, mert az véleményük szerint a "szervezett bűnözést, a pénzmosást, a kábítószereket és a játékfüggőséget" hozza magával.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A kaszinó építése ellen akkor felemelte hangját a Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) is. Daniel Lipsic, a párt parlamenti képviselője kifogásolta azt is, hogy a Fico-kormány gyorsított eljárásban fogadta el azt a törvényt, mely a 40 millió eurónál nagyobb forgalmat bonyolító kaszinók számára kedvezményes adózást tesz lehetővé. A törvénymódosítás értelmében a nagy kaszinók nem a többi kaszinóra érvényes 1500 euró/játékasztalnyi adót fizetnék be, hanem fokozatosan csökkenő adóteherrel számolhatnának, mely a bevételük arányában kerülne megállapításra.

A helyzetet a TriGranit szempontjából vélhetően tovább bonyolítja az is, hogy a projekt mellett határozottan kiálló Fico-kormány időközben elbukta a szlovákiai választásokat és várhatóan négy eddigi ellenzéki párt alakíthatja meg az új kormányt. A koalíciónak tagja lesz a kaszinó tervét tavaly élesen bíráló KDH is.

A TriGranit korábban azt nyilatkozta az ügyben, hogy hajlandó esetleg a kaszinó területét módosítani, ám világossá tette, hogy a kaszinó nélkül nem valósul meg a Metropolis. Ha a főváros kereszténydemokrata képviselői továbbra is megtorpedózzák a tervet, akkor a TriGranit végső esetben kivár az őszi önkormányzati választásokig.

NEKED AJÁNLJUK
Meghalt Magyarország második leggazdagabb embere

Legendás magyar üzletembertől búcsúzik az ország. Demján Sándor, 2018. március 26-án, hétfőn, életének 75. évében hunyt el. A Forbes magazin tavalyi összeállítása szerint 192 milliárdos...

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 18. péntek
Arnold, Levente
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?