1 °C Budapest
School classroom with blackboard

Ezekben az iskolákban mégis lesz őszi szünet: így tudták kimatekozni a napokat

2022. október 19. 09:34

Az elmaradó őszi szünet miatt a tanárok és a diákok mindössze négy napot pihenhetnek október végén, amiből 2 nap hétvége, egy ünnepnap, egy pedig a már ledolgozott októbet 31-e. Azonban több iskolában a tanítás nélküli munkanapok átcsoportosításával mégis lesz őszi szünet.

Több iskolában úgy oldanák meg az őszi szünetet, hogy átcsoportosítják a tanítás nélküli munkanapokat. Így most több iskolában a tervezett őszi szünetre tanítás nélküli munkanapot rendeltek el, így a teljes szünetet megtartják, tehát október 29-től november 6-ig lehetnek otthon a diákok.

Az Eduline több iskola honlapját is megnézte, ez alapján a békásmegyeri Veres Péter Gimnázium, a veszprémi Lovassy László Gimnázium és a Szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium is így tartja meg az őszi szünetet. Máshol nem kapják meg a diákok a teljes, egyhetes szünetet a diákok, van olyan iskola is, ahol csak a november 2-i napot adta meg az iskola vezetése szünnapnak, így lesz például a Zalaegerszegi Izsák Imre Általános Iskolában. Emellett a legtöbb iskola, hogy marad a négynapos "őszi szünet". Így tesznek többek között a csepeli Kölcsey Ferenc Általános Iskolában, a Váci Juhász Gyula Általános Iskolában, az Eötvös József Gimnáziumban és a székesfehérvári Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnáziumban is. A döntés értelmében egy hosszú hétvégéjük lesz a tanároknak és tanulóknak: a már ledolgozott október 31-én és november 1-jén maradhatnak otthon.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szeptember végén jelentette be, hogy a megnövekedett energiaárak miatt úgy döntött a kormány, egy héttel hosszabb lesz a téli szünet – december 22. és január 8. között nem kell iskolába menni. Később az is kiderült, hogy a téli szünetet az őszi szünet rovására hosszabbítják meg, a diákok október végén-november elején mindössze négy napig – október 29-én, 30-án, 31-én és november 1-jén – lehetnek otthon, azonban, ha az iskolák úgy döntenek, hogy szeretnének őszi pihenőt, erre az időszakra tudják esetleg átcsoportosítani a saját hatáskörben elrendelhető tanítás nélküli munkanapokat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?